Setari Cookie-uri

Decesul lui Michael Jackson: Detalii neplacute

Procesele familiei Jackson pateaza memoria regelui pop.

Marturiile depuse in procesul intentat de familia cantaretului Michael Jackson companiei AEG au dezvaluit o serie de detalii mai putin placute - starul american auzea voci celeste, urma un tratament nepotrivit pentru problemele sale de sanatate si era numit "nebunul" de catre colaboratorii sai, potrivit Mediafax.

"Multe rufe murdare vor fi spalate in public si multe dezvaluiri vor fi facute", au avertizat avocatii companiei AEG, organizatoarea seriei de concerte pe care Michael Jackson urma sa le sustina la Londra incepand din iulie 2009, referindu-se la acest proces care a inceput in luna aprilie, informeaza lefigaro.fr.

Cinci noi declaratii facute de martorii chemati in acest proces, relatate de publicatia The Hollywood Reporter, alimenteaza dezbaterile si controversele din jurul mortii "regelui muzicii pop".

Citește și:

Termeni insultatori la adresa lui Michael Jackson - Brian Panish, avocatul familiei Jackson, a dezvaluit ca promotorii de la AEG nu il respectau pe cantaret. Un schimb de e-mail-uri intre Shawn Trell si Ted Fikre, doi dintre directorii de la AEG, dovedeste acest lucru. Shawn Trell il anunta pe Ted Firke ca va merge la resedinta inchiriata de Michael Jackson. "Vrei sa zici ca il vei vedea pe nebun?", ii raspunde Firk. Pe 29 aprilie, spune Brian Panish, "responsabilii de la AEG erau nemilosi. Voiau sa fie Numarul 1 cu orice pret".

Erori medicale - Pe 6 si 7 mai, medicii, chemati sa depuna marturie, au demonstrat incompetenta lui Conrad Murray, medicul personal al starului. Dupa parerea medicilor, Michael Jackson, dependent de propofol (un anestezic puternic, n.r.), ar fi trebuit sa fie asistat de un specialist in dependenta sau de un anestezist, nu de un cardiolog. Medicul Selma Calmes a notat in raportul sau ca medicul Conrad Murray ar fi trebuit sa aiba la dispozitie, in apropiere, material de reanimare, atunci cand megastarul a facut stop cardiac. Insa Conrad Murray nu era deloc "echipat" medical. Un alt profesionist din industria sanatatii, Daniel Wohlgelernter, a spus ca medicul Murray nu a executat corect masajul cardiac. Tratamentul prescris lui Michael Jackson era "inadaptat" patologiei sale, a adaugat el.

Citește și:

Michael Jackson, chemat de Dumnezeu? - Martorii audiati pe 8 si 9 mai au declarat ca Michael Jackson devenise fragil si instabil din punct de vedere psihologic pe masura ce se apropia data la care urma sa debuteze turneul sau "This Is It". "Cantaretul avea adeseori frisoane, iar bataile inimii sale erau perceptibile prin pieptul lui emaciat", afirma The Hollywood Reporter. Potrivit unui producator muzical, martor in acest proces, Michael Jackson ar fi afirmat: "Dumnezeu vine fara incetare sa imi vorbeasca". Cu cateva saptamani inainte de inceperea turneului, directorul artistic al acestuia, Kenny Ortega, a incercat fara succes sa alerteze AEG Live in legatura cu starea fizica si psihologica a lui Michael Jackson. "Prezinta semne puternice de paranoia, angoasa si comportament obsesiv", a spus Ortega intr-o informare catre AEG.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.