Spune-mi ce cafea bei ca sa iti spun cum esti in realitate

Spune-mi ce cafea bei ca sa iti spun cum esti in realitate
Kudika
24 Septembrie 2013

Cafeaua iti dezvaluie personalitatea.

Sortimentul preferat de cafea ar putea dezvalui trasaturile de personalitate ale unei persoane, potrivit autorilor unui studiu recent, citati de dailymail.co.uk, informeaza Mediafax.

Autorii studiului au descoperit o serie de atribute comune in randul persoanelor care apreciaza acelasi tip de cafea.

Persoanele care adora cafeaua cu multa spuma, precum cappuccino, au sanse mari de a avea un temperament obsesiv si de a dori sa controleze totul, iar bautorii de cafea latte sunt genul de persoane care incearca sa fie pe placul tuturor.

Studiul a fost coordonat de psihologul Ramani Durvasula si a fost realizat pe un esantion de 1.000 de consumatori de cafea.

Autorii studiului au analizat mai multe stiluri de personalitate si trasaturi psihologice, precum caracterul introvertit/ extrovertit, rabdarea, inclinatia spre perfectionism, cordialitatea, vigilenta, sensibilitatea si indrazneala in societate.

Bautorii de cafea black sunt persoane directe care apreciaza lucrurile simple, sunt tacute si uneori pot fi irascibile.

Persoanele care apreciaza cafeaua latte au tendinta de a fi nevrotice, dar si de a dori sa fie pe placul tuturor. Totodata, iubitorii de latte nu prea au grija de propria persoana.

Bautorii de cafea instant prezinta cel mai mare risc de a fi persoane care prefera sa nu se grabeasca si sa amane lucrurile.

Oamenii care adora sortimentele dulci, precum frappé-urile, sunt "indrazneti social" si sunt considerati a fi niste "copii mai mari". Nu fac intotdeauna alegeri sanatoase si pot fi nechizbuiti. Pot fi insa persoane care formeaza curente de opinie si tendinte.

In acest studiu, descris de profesorul Durvasula in cartea sa "You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life", participantii au primit o serie de scenarii cu evenimente banale - oameni care stau la cozi si persoane care organizeaza petreceri.

foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri