Setari Cookie-uri

A murit din cauza anticonceptionalelor: Cazul tinerei de 27 de ani din Arad!

Raportul final al legistilor.

Va spuneam in urma cu fix o luna ca o tanara de 27 de ani a murit din cauza pastilelor pentru slabit. Fata a ajuns de urgenta la Spitalul Clinic Judetean Arad pe data de 13 septembrie, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator si a intrat in coma profunda.

Tanara se afla in coma profunda, intr-o stare critica. Din cauza severitatii starii clinice, dupa doua saptamani organismul a cedat. Teoretic, poate exista o legatura intre consumul acestor sumplimente de slabit si stopul cardio-respirator.” – declara purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad.

Initial familia si doctorii au crezut ca decesul a fost provocat de prafurile de slabit pe care le lua in paralel cu medicamentele contraceptive.

Complet gresit: dupa o examinare amanuntita si multe teste, legistii au ajuns la concluzia ca femeia a murit din cauza unei embolii pulmonare, cauzate de pastilele antinconceptionale pe care le lua, informeaza Gandul.

Citește și:

Agentia nationala a medicamentului a raportat acest caz la Comitetul European de Farmacovigilenta. Cazul tinerei din Arad va fi corelat cu alte cazuri internationale.

Potrivit familiei, tanara lua anticonceptionale de doi ani si cu doua luni inainte de a muri s-a lasat de fumat.

foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.