Setari Cookie-uri

Laura Cosoi a adus in Romania premiul Gourmand!

De la cel mai prestigios concurs din lume pentru publicatiile gastronomice, Gourmand Cookbook Award 2015, Laura Cosoi castiga Best Tv Chef Book - Europe.

comunicat de presa:

Cea mai prestigioasa competitie internationala pentru publicatii gastronomice din toata lumea, Gourmand Cookbook Award, cu o traditie de 20 de ani, “Oscarul culinar”, cum a fost denumit, si-a desemnat castigatorii de anul acesta la festivitatea care a avut loc anul acesta in Yantai, China. Laura Cosoi a fost reprezentanta Romaniei la acest prestigios concurs, iar jurnalul ei culinar si de debut totodata, “Ramai la masa”, a fost desemnat castigator la sectiunea Best Tv Chef Book - Europe a premiilor Gourmand cu premiul “Best in the World”.

“Ramai la masa nu este o simpla carte de bucate, ci un proiect foarte personal”, explica Laura Cosoi, castigatoarea “Oscarului culinar” in 2015. “Reteta acestei carti cred ca este motivul pentru care a fost desemnata castigatoare. In primul rand pentru ca totul a pornit din pasiune si din dorinta de a impartasi.

Citește și:

Este o carte la care am lucrat cu gandul la public si reprezinta chiar o parte din viata mea. Multe dintre retetele cuprinse in Ramai la masa? sunt cele cu care-l rasfat pe viitorul meu sot, Cosmin, iar prietenii nostri au fost primii care au savurat bucatele! Fotografiile au fost facute de mine si Cosmin pe terasa casei noastre si in bucatarie. Chiar si farfuriile sunt ale noastre. Ramai la masa? este chiar o particica din viata mea pe care am vrut sa o impartasesc oamenilor. Si cred ca toata aceasta emotie cuprinsa in carte a fost ingredientul care a cucerit juriul Gourmand Cookbook Award”, mai spune Laura Cosoi, care i-a dedicat acest premiu logodnicului ei, Cosmin.

Aceasta devine astfel prima autoare a unei carti de bucate care a adus in Romania “Oscarul culinar”, castigat, printre alte nume célèbre, de Jamie Oliver, in 2000 si 2010. Reteta atat de speciala dupa care a fost conceput jurnalul culinar “Ramai la masa?” a facut ca, din aproape 200 de tari participante, reprezentanta Romaniei sa fie selectata in shortlist-ul de 7 autori care au ajuns in finala la categoria la care a fost nominalizata, iar apoi sa fie desemnata marea castigatoare a Gourmand Cookbook Award la sectiunea Best TV Chef Book-Europe.

Citește și:

Gala Gourmand Cookbook Awards se organizeaza din 1995, a creat si dezvoltat industria cartilor de bucate si este considerat cel mai important eveniment pentru si despre publicatiile gastronomice din intreaga lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este mostenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franta (renumit in toata lumea pentru lichiorul si coniacul cu acelasi nume), Presedintele Asociatiei Mondiale a Producatorilor de Emisiuni Gastronomice si Presedintele de Onoare al China Food Television.

Cei care doresc sa “rasfoiasca” volumul “Ramai la masa?” o pot face aici:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.