Setari Cookie-uri

Cele mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015

Iata care este topul celor mai bune videoclipuri lansate in acest an.

Revista Rolling Stone a intocmit topul celor mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015, iar productiile alese de editori fac referire la cele mai importante chestiuni ale societatii si la problemele cotidiene ale oamenilor, informeaza Mediafax.

Pe locul al zecelea in top se afla Stromae, cu videoclipul piesei "Quand C'est?", inclusa pe albumul "Racine Carrée". Desi s-a lansat in 2013, doi ani mai tarziu, artistul belgian a ajuns sa fie difuzat in Statele Unite ale Americii. Sapte piese de pe album au beneficiat de videoclipuri, iar "Quand C'est?", regizat de Xavier Reyé, nu este cel mai recent, dar este cel care arata cel mai bine talentul de a comunica dramatismul artistului, noteaza publicatia americana.

Trupa K-pop Red Velvet ocupa locul al noualea in top, cu "Dumb Dumb", piesa ce face parte de pe albumul de debut al grupului coreean, "The Red", aparut in septembrie 2015. Videoclipul, regizat de Beomjin J, iese in evidenta prin "estetica distincta", dupa cum noteaza Rolling Stone.

Citește și:

Videoclipul piesei "Empty Threat", regizat de Austin Peters pentru grupul scotian Chvrches se afla pe locul al optulea in clasament. El prezinta calatoria unui grup de adolescenti adepti ai stilului goth spre un parc de distractii din Florida. Regizorul se axeaza pe sentimentul de apropiere, de inrudire, facand referire mai putin la ce insemna a fi in afara normelor si mai mult la gasirea unui sprijin.

Locul al saptelea in topul intocmit de revista americana Rolling Stone este ocupat de videoclipul piesei "Sorry", interpretata de Justin Bieber. Regizat de Parris Goebel si filmat intr-un decor simplu, alb, acesta este "oficial" un videoclip dance.

Kendrick Lamar si "Alright" se afla pe locul al saselea. Desi specializat in videoclipuri glossy, cum ar fi "Anaconda", pentru Nicki Minaj, si "No New Friends", pentru DJ Khaled, regizorul Colin Tilley schimba registrul, infatisandu-l pe Lamar, intr-o poveste ilustrata alb-negru, ce dureaza aproximativ 7 minute, drept un supererou.

Citește și:

Will Butler, membrul trupei Arcade Fire, si videoclipul single-ului "Anna" ocupa locul al cincilea.

Protagonista este actrita Emma Stone, care danseaza dupa o coregrafie realizata de Ryan Heffington.

De asemenea, videoclipul este - in opinia publicatiei - amuzant si lipsit de inhibitii.

Locul al patrulea in top este ocupat de videoclipul animat realizat de Nicos Livesey pentru piesa "Glore" a grupului garage punk Radkey. Videoclipul impresioneaza prin tehnica folosita. Infiintata in 2010, trupa formata din fratii Radke a debutat anul acesta cu albumul "Dark Black Makeup".

In top trei cele mai bune videoclipuri ale anului 2015 se afla, pe locul al treilea, "Hotline Bling", regizat de Director X pentru rapperul Drake, care combina un decor structurat perfect cu miscarile de dans ale artistului.

Citește și:

Pe locul al doilea in clasamentul Rolling Stone se afla videoclipul piesei "Norf Norf", de Vince Staples, pe care acesta l-a realizat impreuna cu Spike Jordan. Filmat alb-negru, videoclipul doreste sa arate cat de normale au devenit agresivitatea, intimidarea si hartuirea pentru oamenii care sunt nevoiti sa le indure zilnic.

Videoclipul piesei "WTF (Where They From)" a interpretei rap Missy Elliott ocupa primul loc in clasament. Acesta dovedeste ca Elliott este in continuare o indrazneata inovatoare, asa cum a demonstrat in urma cu aproximativ 20 de ani, odata cu videoclipul de debut, "The Rain". Videoclipul este regizat de David Meyers si o duce pe artista in afara spatiilor suprarealiste cu care si-a obisnuit publicul. Desi danseaza si canta pe strazi, ea pare un vizitator din viitor, datorita costumului realizat din fragmente de sticla sparta. Totusi, arata creativitate, mai noteaza publicatia.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.