Setari Cookie-uri

Cei mai bine platiti actori de la Hollywood

Jennifer Lawrence si Leonardo DiCaprio, cei mai bine platiti actori dintre nominalizatii Oscar 2016

Jennifer Lawrence, nominalizata la categoria "cea mai buna actrita" la premiile Oscar 2016, pentru rolul din pelicula "Joy", este cea mai bine platita din lista nominalizatilor, urmata deLeonardo DiCaprio, nominalizat la categoria "cel mai bun actor", pentru "The Revenant", potrivit Forbes.

Actrita Jennifer Lawrence a castigat 50 de milioane de dolari intre iunie 2014 si iunie 2015 si a fost desemnata de publicatia financiara Forbes cel mai bine platit artist din lista nominalizatilor de la premiile Oscar 2016. Actrita americana a scris un text anul trecut in care declara ca a fost platita mai putin decat vedetele alaturi de care a jucat in "American Hustle". Pe pozitia a doua, in topul realizat de Forbes, este Leonardo DiCaprio, care a castigat 29 de milioane de dolari. Matt Damon, rivalul lui DiCaprio la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul din "The Martian", ce se afla pe locul trei in lista celor mai bine platiti actori din lista nominalizatilor la premiile Oscar de anul acesta, a castigat 25 de milioane de dolari.

Citește și:

Ceilalti actori nominalizati la Oscar - inclusiv rivalele lui Lawrence, Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling si Cate Blanchett - nu se gasesc in lista realizata de publicatia Forbes.

Pe de alta parte, actorul Robert Downey jr., desemnat de Forbes cel mai bine platit actor de la Hollywood de anul acesta, nu a reusit sa primeasca o nominalizare la premiile Oscar. Robert Downey jr. a castigat 80 de milioane de dolari pentru "Avengers: Age of Ultron" si alte productii ale companiei Marvel.
Cea de-a 88-a gala pentru decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, in Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, si "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizari - 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", si sunt marile favorite la cea de-a 88-a editie a premiilor Oscar.

Citește și:

Jennifer Lawrence Shrader, nascuta pe 15 august 1990, in Louisville, Kentucky, este una dintre actritele americane tinere in ascensiune. A avut roluri principale in "The Bill Engvall Show" si in filme precum "Departe de campia in flacari/ The Burning Plain" si "Mainile tatalui meu/ Winter's Bone", pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita. Jennifer Lawrence, care s-a remarcat si in seria "Jocurile foamei/ The Hunger Games", a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatia din filmul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook", in 2013. In anul urmator, vedeta americana a fost nominalizata la Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru evolutia ei din filmul "Teapa in stil american/ American Hustle".

Citește și:

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997. In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar intr-o categorie de interpretare, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood.

Citește și:

Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar intr-o categorie de interpretare.

Matt Damon a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul "Good Will Hunting". Francizele cinematografice "Ocean's" si "Jason Bourne" i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood si, totodata, numeroase colaborari cu regizori si actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, in "Cartita", regizat de Martin Scorsese, "Agentia secreta", de Robert de Niro, si "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare si pe afisul filmului "Informatorul!/ The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, in drama "Invictus", regizata de Clint Eastwood, dar si in "Fratii Grimm", de Terry Gilliam, lansat in 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alaturi de Jodie Foster in superproductia hollywoodiana "Elysium".

Citește și:

foto interior si prima pagina: Guliver/ Splash News

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.