Setari Cookie-uri

Motivul pentru care sotia lui George Clooney se teme pentru viata ei

Amal Clooney, sotia lui Geroge Clooney, a devenit tinta mai multor amenintari cu moartea

Amal Clooney, sotia actorului american George Clooney, a primit mai multe amenintari cu moartea, din cauza faptului ca este avocata lui Mohamed Nasheed, fost presedinte al Insulelor Maldive, motiv pentru care cuplul a decis intensificarea masurilor de securitate, informeaza contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Avocata experta in drepturile omului Amal Clooney il reprezinta pe Mohamed Nasheed, care a fost primul presedinte ales in mod democratic al Insulelor Maldive, in anul 2008. Acesta pretinde ca a fost inlaturat de la regimul sau sub amenintarea armei, in 2012, si a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in 2015, in conformitate cu legile anti-teroriste.

In ianuarie 2016, cu ajutorul lui Amal si al colegilor sai, acesta a primit permisiunea de a calatori in Marea Britanie pentru a fi operat la splina. Ca urmare, Amal Clooney s-a intalnit cu premierul britanic David Cameron pentru a face presiune asupra regimului din Maldive, intrucat Nasheed este supus riscului de arestare in cazul in care se intoarce in tara.

Citește și:

Sotia lui Clooney, in varsta de 38 de ani, a primit ulterior mai multe amenintari cu moartea din cauza muncii pe care o presteaza la aceasta ora, iar actorul a intensificat masurile de securitate pentru a o proteja.

Paul Harrison, consilier al districtului South Oxfordshire, care s-a implicat in planul lui George Clooney de a intensifica masurile de securitate din Berkshire, Anglia, unde se afla resedinta de lux a cupului, a dezvaluit ca pericolul pe care il presupune munca lui Amal este unul "destul de insemnat".

"Masurile de securitate nu sunt atat pentru el, cat sunt pentru ea", a declarat Paul Harrison pentru ziarul Metro. "Din punctul de vedere al lui George, munca juridica la nivel inalt pe care o face si amenintarile cu moartea pe care le primeste reprezinta chestiuni serioase", a mai spus acesta.

Citește și:

Preocuparile lui George Clooney sunt mai mult decat intemeiate dupa ce avocatul partener al lui Amal, Mahfooz Saeed, a fost lovit mortal la cap in afara hotelului sau din capitala Insulelor Maldive, Male, in septembrie 2015, imediat dupa vizita celor doi la inchisoarea Maafushi, unde era detinut Nasheed.

Totodata, cuplul Amal Clooney - George Clooney poarta negocieri cu vecinii pentru a lua masuri de securitate, actorul dorind sa monteze camere de securitate pe stalpii aleilor pentru a monitoriza aria din jurul proprietatii sale.

Aceste planuri au fost respinse din cauza "pontentialei incalcari a intimitatii proprietatilor vecinilor", iar nivelul de acoperire al camerelor video a fost redus de la 6 metri la 3 metri, distanta fata de care vecinii sunt multumiti.

Amal Clooney, pe numele sau Amal Alamuddin, este o avocata britanica de origine libaneza, activista si scriitoare. Aceasta este avocata Baroului Doughty Street Chambers, specializata in drept international si drepturile omului. Printre clientii sai celebri se numara Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in lupta sa impotriva extradarii. Aceasta l-a reprezentat si pe fostul premier al Ucrainei Iulia Timosenko si pe jurnalistul canadiano-egiptean Mohamed Fahmy.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Guliver/ Splash News

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.