Setari Cookie-uri

Printul William apare pe coperta din iulie a revistei gay Attitude

Printul William a pozat pentru revista gay Attitude.

Pentru prima oara in istorie, un membru al Familiei Regale britanice, printul William, apare pe coperta unei publicatii gay pentru care a acordat un interviu - "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualitatii sale sau pentru oricare alt motiv", relateaza attitude.co.uk, potrivit Mediafax.

In ziua de 12 mai, Alteta Sa Regala Ducele de Cambridge a invitat, prin revista "Attitude", membri ai comunitatii LGBT+ la Palatul Kensington, in scopul de a le asculta experientele lor de hartuire homofoba si efectele psihice pe care le pot avea acest tip de agresiuni.

Dupa ce s-a intalnit cu cei noua delegati, printul William a pozat pentru coperta revistei "Attitude".

Aceasta coperta reprezinta prima data cand un membru al Fmiliei Regale este fotografiat pentru coperta unei publicatii gay.

Citește și:

Bineinteles, majoritatea persoanelor din comunitatea LGBT+ traiesc fericiti fara a avea acest tip de probleme, comenteaza editorii attitude.co.uk, adaugand ca, totusi, din pacate, statisticile arata ca aceasta comunitate continua sa sufere de probleme psihice din cauza existentei inca a fenomenului de "bullying" (intimidare, terorizare, persecutare) asupra tinerilor gay, in scoli.

Printul William s-a intalnit cu persoane care i-au explicat cum acest fenomen de agresivitate a dus la scaderea stimei de sine, tentative de suicid, tulburari de alimentatie, depresie, dependenta de droguri si inclusiv, intr-un singur caz, moartea unui tanar din cauza unei supradoze neintentionate.

Dupa acesta discutie, printul William, a facut urmatoarea declaratie: "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualitatii sale sau pentru oricare alt motiv si nimeni nu ar rebui sa suporte acest tip de ura pe care acesti tineri l-au indurat. Tinerii homosexuali, tinerele lesbiene, persoanele transsexuale pe care le-am intalnit prin intermediul revistei 'Attitude' sunt cu adevarat curajoase sa vorbeasca despre experientele lor si sa ofere speranta celor care trec, in prezent, prin astfel de agresiuni groaznice.

Citește și:

Puterea si optimismul lor ar trebui sa ne incurajeze pe toti sa ne impotrivim acestui fenomen de agresivitate, oriunde l-am intalni. Ceea ce vreau sa transmit oricarui tanar care citeste acest articol si care este agresat din cauza sexualitatii sale este: nu trebuie sa suporti asta – vorbeste cu un adult in care ai incredere, cu un prieten, cu un profesor sau apeleaza la orice fel de serviciu (de asistenta, linii telefonice speciale, asociatii, n.r.) pentru a primi ajutorul de care ai nevoie. Ar trebui sa fii mandru de cine esti si nu ai niciun motiv sa-ti fie rutine".

Editorul revistei, Matthew Todd, a spus ca, de cand este editor pentru publicatie, a cunoscut parinti al caror copil s-a sinucis sau si-a pierdut viata dupa ce a fost agresat pentru motivul ca facea parte sau era perceput ca facand parte din comunitatea LGBT.

Citește și:

"Sunt foarte fericit pentru faptul ca viitorul rege al Regatului Unit este de acord ca acest fenomen de agresivitate bazata pe discriminare trebuie sa inceteze, iar eu as indemna, in mod special parintii, sa se faca auziti in comunitatile lor, astfel incat sa se asigure ca fiecare scoala protejeaza – chiar protejeaza – toti copiii", a sustinut Matthew Todd.

Acesta editie a revistei "Attitude" a mers la tiparit pe 8 iunie, cu cateva zile inainte de atacul armat din Orlando prin care au murit 49 de persoane LGBT. Revista transmite condoleante celor afectati de aceasta atrocitate.

Editia din iulie a publicatiei, continand interviul integral al Ducelui de Cambridge, apare in magazine pe 22 iunie; poate fi descarcata (contra cost) de la acest link - pocketmags.com/attitude si poate fi comandata in varianta printata de la newsstand.co.uk/attitude.

Citește și:

foto prima pagina: Guliver/ Splash News

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.