Kudika
27 Mai 2008

In ultimii ani, fenomenul de incalzire globala a devenit un subiect tot mai greu de ignorat. Julia Roberts, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio sau George Clooney sunt doar o parte dintre celebritatile care incearca sa ne convinga de beneficiile unei vieti ecofriendly. Mihaela Radulescu a renuntat la masinile luxoase in favoarea unei masini hybrid, Leo Dicaprio si-a achizionat o locuinta ecologica, iar Angelina Jolie si Brad Pitt isi plimba frecvent cei 4 copii cu bicicletele.

In ultimii ani, fenomenul de incalzire globala a devenit un subiect tot mai greu de ignorat. Julia Roberts, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio sau George Clooney sunt doar o parte dintre celebritatile care incearca sa ne convinga de beneficiile unei vieti ecofriendly. Mihaela Radulescu a renuntat la masinile luxoase in favoarea unei masini hybrid, Leo Dicaprio si-a achizionat o locuinta ecologica, iar Angelina Jolie si Brad Pitt isi plimba frecvent cei 4 copii cu bicicletele.Angelina jolie Brad Pitt

Putini stiu ca pesticidele destinate industriei textile dauneaza mediului inconjurator, polueaza fauna si ajung in alimentele pe care le consumam zilnic.

Ce inseamna vestimentatia ecologica?

Hainele ecofriendly sunt realizate din materiale organice cum ar fi canepa, bumbacul cultivat fara pesticide sau matasea obtinuta de la viermii ecologici crescuti in mediu organic. Aceste haine sunt racoroase, anti-alergice si nu sunt inflamabile. De asemenea, sunt biodegradabile si usor de vopsit.

Pentru confectionarea colectiilor eco nu este necesara folosirea substantelor chimice si nici a inalbitorilor, atat de daunatori mediului inconjurator. Hainele organice pot fi realizate si din haine second-hand sau PET-uri.

Pe toate produsele eco exista etichete din celuloza in care clientului ii sunt explicati pasii prin care materialul organic devine produs vestimentar natural 100%.

Pe langa protejarea mediului inconjurator si a sanatatii consumatorilor, industria ecofashion urmareste si imbunatatirea conditiilor de lucru din fabricile de textile.

Blugi ecofriendlyDin cauza chimicalelor folosite, blugii au fost timp de 100 de ani foarte daunatori mediului neinconjurator. Pentru a nu pierde clientii eco, Levi’s a lansat in 2007 prima colectie de jeansi organici. Pentru fabricarea acestora au fost folosite doar vopsele biodegradabile, etichete de celuloza si nasturi din coaja de nuca de cocos.

Desi in Romania, aceasta industrie este abia la inceput, peste hotare designeri renumiti au deja vechime in folosirea materialelor organice:

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: