Setari Cookie-uri

Fii verde, fii frumoasa!

Moda verde incepe sa se simta din ce in ce mai bine si pe taramuri romanesti. Produse organice, atitutidini ecologice, dorinta de a fi mai sanatosi si de a ne pastra planeta frumoasa, astfel am putea insuma principalele trasaturi ale acestei mode. E lesne de vazut ca, in realitate, moda verde e mai mult decat o atitudine, e un stil de viata ce promite un trai lung si fericit.

Marele avantaj al produselor ecologice e ca spun un “nu” hotarat artificialului. Siliconul, majoritatea E-urilor, parfumurile artificiale, parabenii etc. sunt ingrediente periculoase ce se gasesc in componenta unei mari majoritati a produselor cosmetice. Beneficiile produselor naturale nu se vad intotdeauna pe moment insa, in timp, acestea te ajuta sa diminuezi riscul de aparitie a reactiilor alergice, al cancerului dar si sa previi imbatranirea prematura. Cand te hotarasti sa le folosesti actionezi avand in vedere obiective de viitor.

Pentru a fi numite organice produsele trebuie sa aiba macar in proportie de 95% substante ce provin din mediul natural. Asta mai inseamna, pe langa multe altele, ca procesele de productie, procesare si conservare nu folosesc substante chimice (pesticide etc.) si utilizeaza materiale reciclabile.

Poti gasi astfel de produse in diferite magazine, intr-adevar la preturi ceva mai mari decat cele obisnuite. Insa avantajele pe care acestea le aduc depasesc cu mult efortul financiar. Daca nu esti dispusa totusi sa achizitionezi astfel de produse poti opta si pentru multitudinea de tratamente cosmetice naturiste transmise din generate in generatie. Poate ca nu sunt la fel de frumos ambalate si sunt ceva mai greu de utilizat insa efectele lor sunt garantate. In lupta contra chimicalelor, fructele si legumele din piata si alte ingrediente ascunse prin camara se dovedesc a fi de un real ajutor. Masti de fata, lotiuni de curatare, scrub-uri, masti de tratament pentru par, toate acestea pot fi facute acasa cu putina indemanare si multa vointa.

Asa ca ia o gura mare de aer, ascunde toate produsele cosmetice obisnuite intr-un sertar si incearca produsele organice macar pentru o saptamana. Dupa ce vei vedea cum reactioneaza corpul tau la acestea vei putea hotara daca moda verde, in materie de cosmetice, e pentru tine. Intoarce-te la Mama Natura si organismul tau isi va arata adevarata frumusete.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.