Fii martora la istoria palariilor: admira, probeaza si fotografiaza

 Fii martora la istoria palariilor: admira, probeaza si fotografiaza
Kudika
16 Septembrie 2010

Expozitia de palarii vintage ôProbeaza si pozeazaö revine in Baneasa Shopping City in weekendul 18-19 septembrie, intre orele 13:00 si 21:00. Data fiind importanta palariei pentru moda tuturor timpurilor, Orasul Modei - Baneasa Shopping City, isi doreste sa readuca acest obiect vestimentar acolo unde ii este locul: in lumina reflectoarelor. Din acest motiv si datorita succesului de care s-a bucurat la prima editie, expozitia ôProbeaza si pozeazaö revine weekendul acesta intr-o formula speciala.

Comunicat de presa

Expozitia de palarii vintage “Probeaza si pozeaza” revine in Baneasa Shopping City in weekendul 18-19 septembrie, intre orele 13:00 si 21:00. Data fiind importanta palariei pentru moda tuturor timpurilor, Orasul Modei - Baneasa Shopping City, isi doreste sa readuca acest obiect vestimentar acolo unde ii este locul: in lumina reflectoarelor. Din acest motiv si datorita succesului de care s-a bucurat la prima editie, expozitia “Probeaza si pozeaza” revine weekendul acesta intr-o formula speciala.

Istoricii sunt de acord ca palariile si blanurile au fost printre primele obiecte de imbracaminte purtate vreodata. Purtata pentru prima data in Grecia antica, palaria avea la inceput in principal rol de protectie. In timp, palaria a evoluat catre statutul de insemn al puterii si apoi a devenit simbol al rafinamentului. Pâna la sfârsitul secolului XVI, palariile erau create exclusiv pentru barbati, femeile purtând doar versiuni adaptate ale acestora. In era eduardiana, palaria era atât de larg raspândita, incat a nu purta palarie echivala cu lipsa manierelor. In perioada celor doua razboaie mondiale, palaria a cunoscut un declin, vestimentatia devenind in primul rând functionala. In anii ’80 palaria a revenit in atentia publicului, fiind personajul principal in multe din aparitiile publice ale Dianei, Printesa de Wales. In prezent, regina Elisabeta a Marii Britanii detine o colectie impresionanta de 5000 de palarii.

De la turbanul oriental la palariile indraznete conice, de la palaria comoda de fetru la palaria de paie de inspiratie asiatica, cu boruri largi, cu voaluri si dantele sau cu pene, palaria nu reprezinta doar un simplu accesoriu, ci un element care desavârseste o tinuta.

Colectia de palarii vintage care va fi expusa la Baneasa Shopping City cuprinde peste 150 de modele: palarii valoroase din 1810, palarii romantice de la inceputul secolului XX, palarii cloche din anii ’30, palarii asimetrice indraznete din anii ’40., palariile ultrafeminine ale anilor ’50. Doamnele și domnișoarele sunt invitate sa se fotografieze cu pretioasele exponate, intr-un studio foto de epoca. In plus, ele vor putea admira reviste de moda, gravuri și accesorii rare, cu o vechime de peste 100 de ani. Palarii Vintage este printre cele mai valoroase colectii de palarii din Europa și singura care este disponbila in astfel de evenimente interactive. Intrarea la eveniment este gratuita.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri