Setari Cookie-uri

Dmitri Bashkirov

Pianistul Dmitri Bashkirov este din nou oaspetele Filarmonicii 'George Enescu'

Simfonicile Filarmonicii de vineri, 8 si sambata 9 iunie, ora 19, vor oferi melomanilor marea bucurie de a asculta pe unul din marii pianisti contemporani cantand Mozart si Schumann. La pupitru va fi Maestrul Vlad Conta.

DMITRI BASHKIROV

Numele lui Dmitri Bashkirov a devenit cunoscut in lumea muzical dup 1955, cand a obinut Marele premiu la Concursul Marguerite Long de la Paris. Dup succesul parizian, renumele su ca unul dintre cei mai mari pianiti rui s-a consolidat. A urmat o stralucitoare cariera internationala ,dublata de una pedagogica la fel de stralucitoare,atat la Conservatorul Ceaikovski din Moscova, cat si la Kiev.
In 1980 i s-a interzis sa cante sau s predea in Occident. Abia dup opt ani i-a reluat activitatea internaional, concertand cu un succes rsuntor in Frana, Italia, Spania, Finlanda, fosta Iugoslavie, Ungaria, Romania, Elveia, Anglia, Portugalia, Israel, Austria i Statele Unite ale Americii.

Printre discipolii si s-au remarcat Dmitri Alekseev, Arkadi Volos, Jonathan Gilad, Nikolai Demidenko, Dang Thai Son, Boris Bloch . a. Acetia i muli alii au obinut premii la concursuri dificile ca cele de la Leeds, Bolzano, Zwickau, Fort Worth, Santander, Bucureti, Moscova, Zaragoza, Paris, Porto etc.
Artistul a fcut parte din numeroase jurii la concursuri internationale si pred cursuri de miestrie la Conservatorul Naional Superior din Paris, Academia Sibelius din Helsinki, la Salzburg, Santander, Viena, Ierusalim, Budapesta, Colmar, Lisabona, Belgrad, Turku, Los Angeles, Stockholm, Verviers.
A realizat inregistrri pentru Erato, Melodia, EMI, Russian CD, Harmonia Mundi.


Istoria Filarmonicii George Enescu este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Casa de bilete tel. 315.68.75
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.