Institutul Cervantes, Muzeul National de Istorie Naturala din Madrid si Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” va invita la expozitia PACIFICUL INEDIT (1862-1866)

Miercuri 26 septembrie 2007 - Ora 16.00, Muzeul Antipa, Amfiteatru Soraya Pena de Camus Prezentarea expozitiei cu proiectie de imagini din expeditia spaniola in Pacific - Ora 17.30, Muzeul Antipa, Sala etaj 1 Vernisajul expozitiei

Expeditia organizata de guvernul spaniol in 1862 in republicile americane ale Pacificului a strins cea mai impresionanta cantitate de mostre de specii noi (peste 80.000). Patrimoniul acestei expeditii este inca cercetat si in zilele noastre. A fost prima expeditie stiintifica din lume care a beneficiat de prezenta unui fotograf: Rafael Castro Ordonez, de asemenea desenator si pictor. Artistul s-a sinucis in 1865, dar fotografiile ramase - prezente in aceasta expozitie - sint impresionante.

Expozitia contine reproduceri digitale ale celor peste 300 de negative pe colodium umed si copii cu albumina facute de Rafael Castro Ordonez in timpul expeditiei. Cele 90 de fotografii suprind aspecte ale ambarcatiunilor expeditiei, imagini ale echipajului, precum si scene din diversele tari strabatute: Brazilia, Chile, Peru, Panama, California. De asemenea, expozitia contine obiecte specifice cercetarii stiintifice de teren de la sfirsitul secolului XIX si cataloagele miilor de specii de plante si insecte descoperite.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: