Setari Cookie-uri

Podoabe din cristale si chihlimbar

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 18 - 22 octombrie 2007, targul cu vanzare, "Podoabe din cristale si chihlimbar" in cadrul caruia vor fi expuse podoabe confectionate mai ales din chihlimbar si cristale.

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 18 - 22 octombrie 2007, targul cu vanzare, „Podoabe din cristale si chihlimbar” in cadrul caruia vor fi expuse podoabe confectionate mai ales din chihlimbar si cristale.

Targul face parte din proiectul cultural „Tinuturile Romaniei. Tinutul Buzaului”. Orientarea sa catre chihlimbar se datoreaza faptului ca aceasta gema de natura organica reprezinta una dintre bogatiile tinutului Buzau. Pe langa intrebuintarea sa ca obiect de podoaba, chihlimbarul a avut o deosebita importanta economica datorita folosirii sale ca moneda de schimb, inca din epoca bronzului reprezentand o legatura intre Marea Baltica si bazinul mijlociu al Dunarii.

In ceea ce priveste obiectele arheologice din chihlimbar exista o vasta literatura si multe speculatii asupra originii lor si a rutelor comerciale, insa, pana acum, in Romania, nu a existat nicio tentativa semnificativa care sa incerce sa clarifice originea acestor materiale.

Programul de vizitare al targului: 10.00-18.00.
Pretul biletului: 5,5 RON/adult, 2,5 RON redus.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.