Setari Cookie-uri

Dinastia Tudorilor

Al doilea monarh din dinastia Tudorilor, Henric al VIII-lea a fost Rege al Angliei intre 1509 si 1547. Opunandu-se vointei papale, a separat Biserica Anglicana de sub autoritatea Romei, insa l-au facut celebru mai ales cele sase mariaje si lista lunga de executii din timpul domniei sale. A fost evocat, de-a lungul timpului, in numeroase ecranizari si multi actori s-au intrecut in a-l interpreta. Pentru prima data insa, vedem in serialul TV Dinastia Tudorilor un Henric al VIII-lea pasional si viril, de o vitalitate exuberanta, interpretat de Jonathan Rhys Meyers (cunoscut publicului cinefil din Match Point si Misiune: Imposibila 3).

dinastia tudorilor Dorindu-si cu orice pret un fiu legitim caruia sa-i incredinteze mai tarziu tronul Angliei, Henric al VIII-lea nu se da in laturi de la nimic pentru a-l obtine. Regina Catherine (Maria Doyle Kennedy) nu i-l poate da, iar monarhul se indragosteste iremediabil de seducatoarea Anne Boleyn (Natalie Dormer) care nu cedeaza insa avansurilor sale. Regele decide s-o ia de sotie, dar mai intai trebuie sa divorteze de regina. Consilierul sau de incredere, cardinalul Wolsey (Sam Neill) are misiunea de a-l convinge pe Papa sa anuleze casatoria, divortul fiind interzis de biserica.

Alai de infidelitati, intrigi, tradari, comploturi si executii, „Dinastia Tudorilor” este o drama „seducatoare si emotionanta” (Tim Goodman, San Francisco Chronicle). Serialul a obtinut doua nominalizari la Globul de Aur pentru cel mai bun serial si cel mai bun actor - Meyers, precum si doua premii Emmy, pentru costume si coloana sonora. Scenarist si producator executiv al filmului este Michael Hirst, care a realizat si „Elizabeth: Epoca de Aur”, Elizabeth I fiind fiica lui Henric al VIII-lea si a lui Anne Boleyn. Prima serie, completa, a serialului este acum disponibila pe DVD intr-o editie speciala, pe trei discuri. Pe langa cele 10 episoade din primul sezon si trailere, DVD-ul ne ofera, ca bonus, 11 featurettes cu imagini din culisele serialului. Distribuit de Prooptiki Romania. Pret recomandat: 129,9 RON.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.