Setari Cookie-uri

Dragostea in vremea holerei

Cat traieste oare o iubire adevarata? Scepticii o masoara in cativa ani, luni sau chiar se indoiesc de existenta ei. Dar cand dragostea e o asteptare lunga si chinuitoare, cati ar avea puterea de a iubi in tacere si de a spera... vreme de 50 de ani? Iata intrebarea pe care ne-o transmite Gabriel Garcia Marquez, columbianul laureat al Premiului Nobel, in "Dragostea in vremea holerei" - una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din cate s-au scris vreodata, acum intr-o ecranizare Stone Village Pictures nominalizata la Globul de Aur.

Cat „traieste” oare o iubire adevarata? Scepticii o masoara in cativa ani, luni sau chiar se indoiesc de existenta ei. Dar cand dragostea e o asteptare lunga si chinuitoare, cati ar avea puterea de a iubi in tacere si de a spera... vreme de 50 de ani? Iata intrebarea pe care ne-o transmite Gabriel Garcia Marquez, columbianul laureat al Premiului Nobel, in "Dragostea in vremea holerei" - una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din cate s-au scris vreodata, acum intr-o ecranizare Stone Village Pictures nominalizata la Globul de Aur.

Spre sfarsitul secolului al 19-lea, in orasul Cartagena, se iubeau in taina Florentino Ariza (Javier Bardem, distins anul acesta cu un Oscar si premiul BAFTA pentru cel mai bun rol secundar masculin in "No Country for Old Men"), poet si functionar telegrafist, si Fermina Daza (Giovanna Mezzogiorno, castigatoare, in 2005, a Trofeului Volpi la Festivalul de Film de la Venetia, pentru rolul din "Don’t Tell"), fiica unui negustor de catari. Cand povestea ajunge la urechile tatalui ei (John Leguizamo), Fermina este scoasa cu forta din oras si iubirea celor doi pare inabusita pentru totdeauna. Jurandu-i credinta vesnica iubitei sale, Florentino ii trimite telegrame si o asteapta rabdator, dar, spre surprinderea lui, cand ea revine in oras, il trateaza cu raceala si crede, ca si tatal ei, ca iubirea lor e doar o iluzie. Sfasiat de durere, Florentino nu-si poate lua gandul de la ea si promite ca o va astepta oricat va fi nevoie, din umbra, chiar daca, intre timp, ea se casatoreste cu cel mai instarit medic din oras, dr. Juvenal Urbino (Benjamin Bratt).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.