Legaturi periculoase in vremea conspiratiilor iacobine si a tulburarilor catolice, cand casatoria era o marfa, iar sexul... o tentatie plina de pericole.

Concurs: carti de colectie!

Selectata una din Cele mai Bune Carti ale anului 2007 de The Washington Post si The Economist

LONDRA, 1711... Sezonul londonez – strazi impodobite, trasuri sclipitoare, rochii somptuoase, chipuri ascunse indaratul mastilor – prilejul ideal pentru lorzi si ladies sa se dedea aventurilor, intr-o epoca a riscurilor, care a nascut barfa mondena si cultura celebritatii asa cum le cunoastem astazi.

O POVESTE DE DRAGOSTE, spirituala si plina de erotism, intre rapitoarea Arabella Fermor si enigmaticul si sarmantul Robert Petre, al saptelea Baron de Ingatestone. Secrete despre omoruri si tradari se impletesc cu o iubire interzisa, care va starni scandalul in sanul aristocratiei londoneze si va constitui inspiratia faimosului poem al lui Alexander Pope, „The Rape of the Lock”.

“O biografie critica inteligenta si ispititoare, camuflata intr-o amuzanta comedie de moravuri.”
The New York Times Book Review

„Scandal de sezon este un roman proaspat si vioi [...] care combina fina observatie a codurilor sociale ale epocii in stilul lui Jane Austen, cu descrierea pasionala, aproape senzuala, a incalcarii interdictelor.”
Financial Times

„Fictiunea istorica nu a fost nicicand mai spirituala si ingenioasa, nu a aruncat nicicand mai multa lumina asupra evenimentelor epocii.”
The Independent

“Deosebit de seducatoare, te absoarbe pur si simplu.”
Observer

“Un roman inteligent si alert.”
Times Literary Supplement

„Un deliciu pentru toti fanii filmelor Shakespeare indragostit sau Legaturi periculoase, o lectura bogata si plina de satisfactii.”
The Economist

Autor: Sophie Gee
Titlu original: The Scandal of the Season
Editura: Nemira

Concurs: carti de colectie!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: