Bestseller international, tradus in peste douazeci si cinci de tari si ecranizat in 2007 (Germania), in regia Mariei Schrader, cu Netta Gari si Rade Serbedzija in rolurile principale

Roman distins cu Premiul Asociatiei Editorilor (Israel, 1997), Premiul ACUM (Israel, 1997) si inclus in prestigioasa lista Der Spiegel a celor mai bune romane din ultimii patruzeci de ani

20 de cărți pentru copii pe care trebuie să le citești ca adult

Din prima clipa in care Yaarah il intalneste pe Arie, vechi prieten al tatalui ei, se declanseaza o obsesie sexuala devastatoare. In viata tinerei, adulter incepe sa rimeze cu autodistrugere, caci toate reperele vechii sale existente ii scapa printre degete. Pana in momentul in care descopera, intr-o cutie cu fotografii erotice, ca barbatul care o fascineaza ar putea urmari o razbunare peste timp.

Yaarah este o tanara casatorita si indragostita. Casatorita cu Yoni, un barbat de incredere, dar insipid. Indragostita de Arie, personaj fascinant, plin de magnetism sexual si de contraste, prieten din tinerete al tatalui ei. Ruptura interioara se adanceste zi de zi, sub actiunea coroziva a minciunii si vinovatiei, pana cand Yaarah pierde contactul cu realitatea. Este complet subjugata vointei lui Arie, obsesiei sexuale care ii bruiaza gandurile, dar si trecutului – caci acest barbat are acces la secretele tragice ale familiei ei. In vreme ce Yoni pleaca singur la Istanbul, in ceea ce ar fi trebuit sa fie o luna de miere tarzie, Yaarah devine prizoniera erotica a lui Arie. Treptat, nuantand dezvaluirile lui socante prin propriile descoperiri, ea reface un scenariu de familie marcat de pasiuni distructive. Viata amoroasa este o carte senzuala si reflexiva, torentiala si purificatoare, ca orice cufundare deplina intr-o constiinta – pe alocuri straina, pe alocuri familiara – aflata in plin zbucium. Extrem de subtila in psihologia personajelor sale, Zeruya Shalev scrie un roman in care sinceritatea si autoiluzionarea sunt la fel de violente.

,,Romanul Zeruyei Shalev este absolut singular. El va supravietui oricarei mode literare prin rafinamentul cu care descrie sentimente contradictorii si prin curajul de a vorbi despre lucrurile esentiale.”
Die Welt

,,Un succes total! Personaje cu care te identifici visceral, scene erotice indraznete si picturale, psihologie fina, emotii delirante.”

10 eroine din cărți cu care fiecare dintre noi se poate identifica în viața reală
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: