Are o minte agera, este cu poantele la zi si are condei. Dovada stau atat scenariile de la “Cronica Carcotasilor” si de la matinalul de la Kiss FM dar mai ales cele patru carti publicate.

Adio, Cronica Carcotasilor! Mihai Gainusa, in razboi cu Serban Huidu

In 2003, Mihai Gainusa si-a facut debutul in lumea scriitorilor cu “Trialoguri carcotase”, iar in 2004 a dat tonul la “Cotcodaceli”. Trei ani mai tarziu a compus un roman cheie, intitulat “Fara cap si fara coada”, in care “ironia si substratul absurd sunt mijloacele, iar realitatea imediata, substanta”, dupa cum spunea Tudor Octavian.

Doamnelor si domnilor, in 2009 Mihai Gainusa revine cu o noua aparitie. De aceasta data schimba stilul si va propune “Povestiri mortale”, o carte in care ingredientele principale sunt ludicul, ironia si umorul de buna calitate, iar comedia sociala este inlocuita de cea umana in general, vazuta din perspectiva unui “carcotas” cu privire si talent de prozator.

“Povestiri mortale”, noua carte care poarta semnatura lui Mihai Gainusa, a fost scrisa in trei luni. S-a apucat de ea profitand de vacanta de iarna, de weekend-uri si de timpul liber ramas dupa matinalul de la Kiss FM si filmarile de la “Cronica Carcotasilor”.

S-a documentat temeinic inainte de a pune pixul pe hartie si a gasit astfel si cateva retete de otravuri care, poate intr-o zi, ii vor folosi, asa cum a spus glumind intr-un interviu.

Cartea “Povestiri mortale” se afla deja in magazinele de specialitate, dar Mihai Gainusa ii anunta lansarea pe 8 mai, atunci cand “carcotasul” si intreaga echipa a emisiunii “Cronica Carcotasilor” se vor intalni la Iasi cu studentii de la jurnalism, in Aula Magna a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”.

A doua zi, pe 9 mai, toti cei care isi doresc sa cumpere cartea, cu tot cu autograful scriitorului, si sa-i stranga mana sunt asteptati tot la Iasi, la Sala Polivalenta, standul de lansari al Targului de carte “Librex”, acolo unde vor fi prezenti si restul “carcotasilor” de la Prima TV, incepand cu orele 15:00.

Serban Huidu nu se potoleste! Ce vedeta a jignit carcotasul?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: