Setari Cookie-uri

Actori de neuitat: intalnire cu Richard Gere

Mr. Jones, American Gigolo, iubitul lui Pretty Woman si dandy in muzicalul Chicago sunt doar cateva roluri cu care Richard Gere a castigat simpatia publicului. Pentru fanii sai, Prooptiki Romania lanseaza pe DVD Zile in paradis, Ofiter si gentleman si Avocatul diavolului - trei filme speciale, cu multiple premii si nominalizari, marcand tot atatea reusite in cariera artistica a actorului. Doamnelor si domnilor, Richard Gere!

“Mr. Jones”, “American Gigolo”, iubitul lui “Pretty Woman” si dandy in muzicalul “Chicago” sunt doar cateva roluri cu care Richard Gere a castigat simpatia publicului. Pentru fanii sai, Prooptiki Romania lanseaza pe DVD “Zile in paradis”, “Ofiter si gentleman” si “Avocatul diavolului” - trei filme speciale, cu multiple premii si nominalizari, marcand tot atatea reusite in cariera artistica a actorului. Doamnelor si domnilor, Richard Gere!



Drama romantica “Days of Heaven” / “Zile in paradis” (1978) este una dintre primele pelicule in care Richard Gere a atras atentia criticilor si a marelui public. Gere interpreteaza rolul lui Bill, muncitor intr-o otelarie, care comite accidental o crima si fuge in lume cu iubita, Abby (Brooke Adams), si sora lui mai mica. Angajati cu ziua la o ferma, Bill si Abby se dau drept frate si sora pentru a-si ascunde trecutul de indiscretia oamenilor. Cand recolta e pe sfarsite, fermierul (Sam Shepard) pentru care lucreaza o cere pe Abby in casatorie

.

Cum se zvoneste ca acesta ar fi grav bolnav si nu mai are mult de trait, Bill isi incurajeaza iubita sa accepte mariajul cu gandul de a pune mana pe mostenire odata cu iminenta sa moarte. Destinul ii rezerva insa mai mult ragaz decat era de asteptat si, astfel, Bill si Abby se trezesc captivi intr-un menage a trois atipic si confuz, macinat de gelozie, furie si nerabdare. Vor alege averea imensa ce se prefigureaza la orizont sau iubirea sincera care ii lega candva? Filmul a fost distins cu un Oscar, un trofeu BAFTA si un premiu la Festivalul de Film de la Cannes, precum si doua nominalizari la Globul de Aur.

In 1982, “An Officer and a Gentleman” / “Ofiter si gentleman” confirma charisma lui Gere in ochii publicului cinefil in rolul singuraticului Zack Mayo (Richard Gere), un tanar care se inscrie la Scoala Pregatitoare de Ofiteri pentru a deveni pilot in Marina Militara. Marcat de o copilarie tulbure, Zack stie ca nu se poate baza pe nimeni altcineva decat pe el insusi, insa aceasta lectie de maturitate contravine spiritului de echipa pe care instructorul sau, sergentul Emil Foley (Louis Gosset, Jr., distins cu premiul Oscar), incearca sa-l insufle subalternilor. 13 saptamani de instructie dura il invata pe Zack valoarea disciplinei si a camaraderiei, dar nu-l feresc de iubire: desi Gossett il avertizeaza ca fetele care-si fac veacul prin preajma bazei militare urmaresc doar sa-si faca rost de un sot pilot, Zack se indragosteste de Paula (Debrah Winger) si toate regulile de fier devin, brusc, prea putin importante. Intre iubire si cariera militara, ce va alege tanarul “Ofiter si gentleman”? Un film distins cu doua Oscaruri, un premiu BAFTA si un Glob de Aur.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.