Setari Cookie-uri

Indoiala

Ecranizandu-si piesa omonima, distinsa, in 2005, cu premiile Pulitzer si Tony, regizorul si scenaristul John Patrick Shanley ne propune “Doubt” / „Indoiala”, o drama tensionata despre religie si moralitate, plasata in contextul tumultuos din SUA anilor ’60. Cu Meryl Streep in fruntea distributiei, filmul este una din cele mai aplaudate productii de data recenta, s-a numarat printre principalii candidati la premiile Academiei de anul acesta, iar acum se lanseaza, fara indoiala, pe DVD.

Intriga este cu atat mai dramatica si mai sinuoasa cu cat in anii ’60 rasismul era inca un flagel in societatea americana. Astfel, intrebarile rostite si nerostite despre moralitate, autoritate si religie ce razbat din mesajul filmului invoca vadit tare acute ale actualitatii contemporane. Dialoguri taioase, pline de subinteles, mentin suspansul pana in ultima clipa, intrigandu-l si antrenandu-l pe spectator in elucidarea “cazului”. Ni se va risipi oare “Indoiala”?

Considerata de presa de profil “geniala, fascinanta, senzationala” (FoxNews.com) si “unul dintre cele mai bune filme ale anului” (USA Today), pelicula regizata de John Patrick Shanley a primit cinci nominalizari la Oscar si 6 premii ale criticilor si se lanseaza acum pe DVD impreuna cu urmatoarele bonusuri: minifilmele “De pe scena pe ecran” si “Surorile caritatii”, informatii despre distributie, comentariul audio al regizorului John Patrick Shanley si coloana sonora a filmului. Distribuit de Prooptiki Romania.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.