Au fost odata ca niciodata, in indepartata America, cinci frati care au intemeiat formatia Jackson 5. Solist l-au ales pe micutul Michael, care interpreta cu atata patos, talent si nerv melodiile incat i-a cucerit pana si pe cei care nu iubeau muzica funky-groove.

Video: Clipul lui Justin Timberlake cu Michael Jackson te va face sa zambesti intreaga zi

Copilaria a trecut pe neobservate; tanarul s-a lansat intr-o cariera solo, iar albumele sale Thriller, Bad si Dangerous doborau record dupa record. Nimeni n-a rezistat atata vreme in topuri, nimeni n-a vandut mai multe discuri.

Miscarea scenica neobisnuita a atras atentia, iar pretentioasele videoclipuri au fascinat o lume intreaga: Michael a devenit Regele Muzicii Pop.

A creat moda, un nou limbaj muzical si mod de interpretare; a dominat scena sunetului, a miscarii si a spectacolului cu nestavilita forta si spontaneitate, cu fiecare particica a trupului sau.

Cantaret, compozitor, coregraf si dansator de geniu, idol viu, a atins apogeul gloriei. A construit o lume de vis pe scena, in clipuri si in viata lui. Sufletul lui naiv si fragil era insa torturat de neimpliniri afective: a facut o serie intreaga de operatii estetice, mereu nemultumit de chipul lui, a incercat sa-si apropie cat mai multi copii, din dorinta fierbinte de a recastiga inocenta copilariei.

A cunoscut si iadul umilintei si calomniilor intunecate, al acuzatiilor de tot felul, iar in final o intrebare a ramas fara raspuns: ce culoare are adevarul? Dupa o lunga serie de scandaluri a incercat sa se ridice din adancuri, a vrut sa se infatiseze din nou lumii, dar n-a mai ajuns sa o faca. Nu avea inca 51 de ani cand a plecat dintre noi. A plecat, dar ne-a lasat clipa de basm cand cantam alaturi de el „We are the world, we are the children"...

Cartea este disponibila pe www.7carti.ro la pretul de 25,00 lei

Michael Jackson stia ca urmeaza sa moara
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: