Au fost odata ca niciodata, in indepartata America, cinci frati care au intemeiat formatia Jackson 5. Solist l-au ales pe micutul Michael, care interpreta cu atata patos, talent si nerv melodiile incat i-a cucerit pana si pe cei care nu iubeau muzica funky-groove.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Copilaria a trecut pe neobservate; tanarul s-a lansat intr-o cariera solo, iar albumele sale Thriller, Bad si Dangerous doborau record dupa record. Nimeni n-a rezistat atata vreme in topuri, nimeni n-a vandut mai multe discuri.

Miscarea scenica neobisnuita a atras atentia, iar pretentioasele videoclipuri au fascinat o lume intreaga: Michael a devenit Regele Muzicii Pop.

A creat moda, un nou limbaj muzical si mod de interpretare; a dominat scena sunetului, a miscarii si a spectacolului cu nestavilita forta si spontaneitate, cu fiecare particica a trupului sau.

Cantaret, compozitor, coregraf si dansator de geniu, idol viu, a atins apogeul gloriei. A construit o lume de vis pe scena, in clipuri si in viata lui. Sufletul lui naiv si fragil era insa torturat de neimpliniri afective: a facut o serie intreaga de operatii estetice, mereu nemultumit de chipul lui, a incercat sa-si apropie cat mai multi copii, din dorinta fierbinte de a recastiga inocenta copilariei.

A cunoscut si iadul umilintei si calomniilor intunecate, al acuzatiilor de tot felul, iar in final o intrebare a ramas fara raspuns: ce culoare are adevarul? Dupa o lunga serie de scandaluri a incercat sa se ridice din adancuri, a vrut sa se infatiseze din nou lumii, dar n-a mai ajuns sa o faca. Nu avea inca 51 de ani cand a plecat dintre noi. A plecat, dar ne-a lasat clipa de basm cand cantam alaturi de el „We are the world, we are the children"...

Cartea este disponibila pe www.7carti.ro la pretul de 25,00 lei

Video: Clipul lui Justin Timberlake cu Michael Jackson te va face sa zambesti intreaga zi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: