Cu ocazia Targului de Carte Gaudeamus, ce se va desfasura intre 25 si 29 noiembrie la Romexpo, am decis sa va prezentam in urmatoarele zile cele mai interesante titluri pe care le veti putea intalni la standul Humanitas.

Autor: Teru Miyamoto
Editura: Humanitas Fiction
Colectia „Raftul Denisei”
Pret: 23 lei

Profesoara de pian

Aparut la inceputul anului 2009, romanul Profesoara de pian a fost bestseller in SUA si Marea Britanie. Pana in prezent este tradus in douazeci si cinci de tari.

In 1941, Will Truedale, un englez proaspat sosit la Hong Kong, incepe o relatie pasionala cu o eurasiana frumoasa si dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneza are consecinte tragice atat asupra celor doi indragostiti, cat si asupra membrilor comunitatii anglo-americane, care vor experimenta, in zilele negre ale razboiului, tradarea, delatiunea, lasitatea. Unsprezece ani mai tarziu, Clare Pendleton, o tanara englezoaica provinciala, de-abia casatorita, ajunge la Hong Kong si, sedusa de farmecul inaltei societati, se hotaraste sa dea lectii de pian fiicei unor chinezi bogati, Melodie si Victor Chen. Claire se indragosteste de un englez dezabuzat, angajat, in mod ciudat, ca sofer al familiei Chen. In curand, va constata ca enigmaticul comportament al lui Will ascunde secrete si traume in care sunt implicate multe personaje din aceasta beau monde supravietuitoare a ocupatiei japoneze.

Editura: Humanitas Fiction
Colectia Raftul Denisei
Autor: Janice Y. K. Lee
Pret: 33 lei

Ravensbrück

Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului Marin Sorescu acordat de Institutul Cultural Roman din Stockholm in 2007.

Romanul Ravensbrück a fost nominalizat la Premiul August in 2003 si la Premiul pentru Literatura al Consiliului Nordic, in 2004.

Milena Jesenska (1896-1944) este cunoscuta publicului romanesc prin prisma scurtei, dar intensei povesti de dragoste pe care a trait-o alaturi de Franz Kafka. Dar Milena, devenita pentru o vreme sotia filozofului Ernst Polak, reprezinta un exemplu de toleranta si tenacitate, un model de lupta pentru libertate individuala si nationala in egala masura, un simbol pentru poporul ceh. In Praga ocupata de nemti, Milena reuseste sa puna in miscare, folosindu-se de relatiile personale, o adevarata organizatie clandestina, care salveaza vietile a numerosi refugiati, mai cu seama evrei. Dar in spatele acestei figuri tenace se ascunde o femeie vulnerabila, orfana de mama si crescuta de un tata autoritar, in cautarea unui barbat destul de puternic pentru a o sustine atunci cand forta ii secatuieste – un deziderat pe care nu si-l va atinge niciodata. Macinata de boala si sleita de puteri, este trimisa, in urma unui proces in care fusese gasita nevinovata, in lagarul de la Ravensbrück, unde, in primavara anului 1944, isi va gasi sfarsitul.

Pret: 29 lei
Autor: Steve Sem-Sandberg
Colectia Raftul Denisei
Humanitas Fiction

Zapada de primavara

Ecranizat in 2005 in regia lui Isao Yukisada, romanul Zapada de primavara face parte din tetralogia Marea fertilitatii, capodopera lui Yukio Mishima.

Dragoste, suferinta, senzualitate, prietenie si moarte reunite intr-o poveste de o frumusete atemporala, cu ecouri de drama shakespeariana. In Japonia inceputului de secol douazeci, osciland intre valorile traditionale si fascinatia fata de Occident, tinerii Kiyoaki si Satoko, prizonieri a doua lumi diferite, traiesc intens o iubire de o fragilitate aidoma zapezii de primavara. Pasiunea lor interzisa atrage insa stigmatul dezonoarei, avand un deznodamant tragic.

In vreme ce in Europa la Belle Epoque isi traieste crepusculul, in lumea inchisa a vechii aristocratii japoneze patrund pentru prima oara provinciali neimpovarati de traditie, pretendenti redutabili la puterea politica si sociala. Din randul noii elite face parte Kiyoaki, un tanar de o delicatete exacerbata, educat in spiritul elegantei si rafinamentului vremurilor de demult. Prins fara voia sa in lupta dintre vechi
si nou, precum si in mrejele unei iubiri mistuitoare pentru frumoasa aristocrata Satoko, tanarul hotaraste sa-si traiasca sentimentele in surdina si sa nu le incredinteze nici macar jurnalului in care isi noteaza visele bizare ce-i bantuie somnul. Coplesit de personalitatea indescifrabila a fetei, Kiyoaki sufera in tacere, iar durerea lui atinge paroxismul atunci cand un print din familia imperiala ii cere mana lui Satoko. Sfidand legile statului si refuzand sa se supuna cutumelor sociale rigide, cei doi aleg, in ciuda sortilor potrivnici, sa-si traiasca neingraditi pasiunea.

Pret: 35 lei
Autor: Yukio Mishima
Colectia Raftul Denisei
Editura: Humanitas Fiction




  • Kudika

    4 idei de cumpărături necesare pentru sezonul rece

  • Kudika

    Câți bani cheltuie Caius Covrig pe haine și accesorii?

  • Kudika

    Top 4 zodii care își vor găsi liniștea în ultimele luni ale acestui an

  • Maria Crisan

    INTERVIU CORNEL ILIE. 30 de ani de carieră, 10 albume și planuri...

  • Kudika

    4 schimbări pe care merită să le faci în viața ta după vârsta de 30...

  • Mia

    Ce carti citim in 2017