Visul unei nopti de vara

Visul unei nopti de vara
Kudika
11 Februarie 2010

äVisul unei nopti de varaö, intr-o noua interpretare, la Sala Rapsodia

„Visul unei nopti de vara”, intr-o noua interpretare, la Sala Rapsodia

Spiridusii si indragostitii „se joaca” pe aceeasi scena, pe 16 februarie, la ora 19:00, la SALA RAPSODIA

Premiera spectacolului „Visul unei nopti de vara“, in regia lui Cristian Toma, realizata, intr-o interpretare moderna, dupa piesa omonima a lui William Shakespeare va avea loc marti, 16 februarie, ora 19:00, la Sala Rapsodia din Capitala (strada Lipscani, nr. 53)

Din distributia fanteziei lui Shakeaspeare fac parte tinerii actori: Mihai Capatana (Theseu), Silviu Dumitrache (Lysander), Andrei Vasilescu (Demetrius), Catalin Asanache (Philostrat), Cristian Dumitru/Toni Dumitrescu /Ciprian Nemesiu (Quince), Stefania Dumitru (Snug), Cristian Dionisie (Bottom), Alin Popa (Starveling), Gabriel Sandu (Flute), Marius Ursu (Snout), Oana Ionescu /Roxana Condurache/Laura Neagoe (Hyppolita), Laura Manea (Hermia), - Diana Margulescu (Helena), Ovidiu Usvat (Oberon), Roxana Condurache /Oana Ionescu (Titania), Razvan Timingeriu (Puck), Bogdan Finariu (Silf), Maria Dodoc (Tort de Paianjen), Emilia Manea (Molie), Raluca Grumazescu (Zana), etc.

Ilustratia muzicala a piesei este asigurata „live” de catre trupa „La Strada”

„Visul...“pe care-l poti trai la Rapsodia dureaza doua ore, iar pretul unui bilet intreg, la premiera, este de 37 de lei. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Salii Rapsodia cat si la Punctul Informatic Cultural din statia de metrou UNIRII 1. Program zilnic intre 11:00 si 18:00. Relatii si rezervari la telefon: 021.311.34.84; 0764.725.344.

Despre VISUL UNEI NOPTI DE VARA: Compusa cel mai probabil intre 1595 si 1596, Visul unei Nopti de Vara este una dintre primele comedii ale lui Shakespeare.

Intitulata si „comedia dragostei”, piesa transpune expresiile unora dintre temele frecvent folosite in opera dramaturgului englez si anume: intriga in iubire, visul versus realitate, imaginatia si creativitatea.
Comedia prezinta aventurile a patru tineri indragostiti din Atena si ale unui grup de actori amatori, intr-o padure locuita de spiridusi.

Cuplurile de indragostiti, Lysander si Hermia, Demetrius si Helena, devin victime ale unor intrigi tesute de duhurile padurii, spiridusi si zane. Urzelile acestora si in special ale spiridusului Puck duc la dese schimbari de stare si de sentimente ale personajelor care trec foarte repede de la iubire la ura si de la prietenie la gelozie. Toate acestea creeaza situatii inedite si foarte comice in care se vor afla nu numai tinerii indragostiti, dar si grupul de actori amatori care repeta o piesa ce urmeaza a fi jucata in cadrul ceremoniei nuntii lui Tezeu, ducele Atenei si a Hippolytei, regina amazoanelor.

Daca Visul unei Nopti de Vara ar trebui caracterizata, printr-un singur mesaj, acela ar fi “o lume condusa de imaginatia creativa care leaga supranaturalul de natural, spiridusii de pamanteni, fantezia si umorul de dragoste si casatorie”.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri