Setari Cookie-uri

Evanghelia dupa Pilat

Romanul Evanghelia dupa Pilat a fost tradus in peste 20 de limbi.

Romanul Evanghelia dupa Pilat a fost tradus in peste 20 de limbi.

„Eric-Emmanuel Schmitt are curajul de a formula cele mai indraznete ipoteze, iar reusita romanului sta in sinceritatea emotionanta a discursului si in smerenia in fata inexplicabilului.“
Le Monde

„Un aparent exercitiu de virtuozitate, care insa merge foarte departe. Pana la esenta lucrurilor.“
Midi Libre

„In Eric-Emmanuel Schmitt, filozoful, dramaturgul si scriitorul si-au dat mana pentru a concepe un roman complex si tulburator.“
Le Point


In gradina Ghetsimani, un barbat asteapta sa fie prins si dat pieirii. Numele lui este Iesua, si e fiul unui dulgher umil din Nazaret. Dar cum se face ca este dusmanul Cezarului si al Sinedriului? Cum de-a ajuns acest nazarinean sa fie o amenintare pentru puterea lumeasca si cea a lui Dumnezeu? Soarta ii este pecetluita. Nu va vedea Ierusalimul in sarbatoarea Pastilor. Va muri pe cruce, si o stie.

Pilat din Pont i-a hotarat moartea fara sa clipeasca, nebanuind ca, trei zile mai tarziu, zvonul Invierii va incinge spiritele si asa nesupuse ale iudeilor. Dar Imperiul domneste prin ratiune. Asa ca pretorul va trebui sa demonteze legenda primejdioasa pe cale de-a se naste.

Astfel incepe calatoria lui Pilat: ca o ancheta. Reprezentantul Romei si al ordinii aduna marturii si respinge sau demon-streaza teorii si ipoteze. Insa treptat ratiunea incepe sa sovaie si trebuie sa se plece in fata evidentei. Pilat nu se afla in fata unei enigme, ci a unui mister mai inalt. Pilat nu-l poate dezlega. Ii mai ramane doar sa se indoiasca. Sau sa creada.

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
Editura Humanitas Fiction
Colectia Raftul Denisei
Pret: 27 lei

Eric-Emmanuel Schmitt s-a nascut pe 28 martie 1960 la Lyon. In 1983 absolva cursurile prestigioasei Ecole Normale Superieure cu o diploma in filozofie. Trei ani mai tarziu obtine titlul de doctor in filozofie. Debuteaza in 1991 cu o piesa de teatru, Noaptea la Valognes. Ii urmeaza Vizitatorul, care ii aduce consacrarea si pentru care este distins cu trei premii Molière, Variatiuni enigmatice, Libertinul etc. In 1994 ii apare romanul Secta Egoistilor, distins cu Prix du premier roman, dar Schmitt scrie in continuare piese de teatru care fac sali pline in Franta si in strainatate. In 2001 este recompensat de Academia Franceza cu Grand Prix du Theatre pentru intreaga activitate. De acelasi succes rasunator se bucura si romanele sale Evanghelia dupa Pilat (2000), Partea celuilalt (2001), Pe cand eram o opera de arta (2002), precum si cartea autobiografica Viata mea cu Mozart (2005). Volumele care alcatuiesc Ciclul invizibilului – Milarepa (1997), Domnul Ibrahim si florile din Coran (2001), Oscar si Tanti Roz (2002) si Copilul lui Noe (2004) – s-au aflat luni intregi pe listele de bestselleruri din numeroase tari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.