Articol scris de Cristina Miculete, autor, trainer si coach spiritual www.artafeminina.ro

Sa poti avea o relatie de iubire cu o alta fiinta umana este unul dintre cele mai mari daruri ale vietii. Incepem sa cautam aceasta experienta inca din adolescenta, aceasta cautare motivandu-ne si dictandu-ne comportamentul.

Pentru multi dintre noi insa aceasta calatorie devine o pasiune care ne consuma. Ideea de a avea un partener iubitor , sa nu ne mai trezim singuri, pare sa pastreze promisiunea, ca o data ce ne gasim un parener ideal, totul se va rezolva pentru noi.

Foto: Shutterstock.com

Purtam cu noi o credinta profunda ca o data cu intalnirea unui partener, cu atingerea lui , esenta lui, partile din noi care sunt incomplete se vor reintregi. In consecinta ca o data cu gasirea unui partener iubitor, vom deveni intregi si ne vom gasi linistea.

Insa o relatie de iubire reprezinta cu mult mai mult., este unul dintre cei mai importanti pasi pentru calea noastra spirituala. Relatiile personale au ca scop purificarea sufletului nostru. Un partener nu are doar rolul de tine patul cald, ci are rolul de ne arata cine suntem ca persoana si fiinta spirituala.

Un partener de asemenea ne inmaneaza cheia catre cunoasterea anumitor parti din noi care altfel ar ramane ascunse. In decursul unei relatii, cel care este langa noi reflecta ceea ce este iubitor la noi si de asemenea ce anume putem constientiza despre noi pentru a creste ca fiinte umane.

Darul iubirii si al parteneriatului este o experienta care ne ajuta sa sa gasim o intelegere mai profunda a relatiei cu noi insine, care reprezinta baza calatoriei sufletului nostru.

Sa iubesti pe altcineva deschide o fereastra catre suflet , un dar semnificativ de care avem nevoie pentru calatoria noastra ca fiinte spirituale.

Relatiile personale aduc in lumina calatoria noastra interioara. Aceasta calatorie este cea mai privata si sacra parte a vietii. Pentru a ne cunoaste pe noi insine, si a ne extinde constiinta avem nevoie sa incepem sa observam dictonomia intre lumea noastra interioara si cea exterioara.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: