Setari Cookie-uri

Iubirea vindeca

Cum iti poti deschide drumul spre iubire?

Foto: Shutterstock.com

Purtam cu noi o credinta profunda ca o data cu intalnirea unui partener, cu atingerea lui , esenta lui, partile din noi care sunt incomplete se vor reintregi. In consecinta ca o data cu gasirea unui partener iubitor, vom deveni intregi si ne vom gasi linistea.

Insa o relatie de iubire reprezinta cu mult mai mult., este unul dintre cei mai importanti pasi pentru calea noastra spirituala. Relatiile personale au ca scop purificarea sufletului nostru. Un partener nu are doar rolul de tine patul cald, ci are rolul de ne arata cine suntem ca persoana si fiinta spirituala.

Un partener de asemenea ne inmaneaza cheia catre cunoasterea anumitor parti din noi care altfel ar ramane ascunse. In decursul unei relatii, cel care este langa noi reflecta ceea ce este iubitor la noi si de asemenea ce anume putem constientiza despre noi pentru a creste ca fiinte umane.

Citește și:

Darul iubirii si al parteneriatului este o experienta care ne ajuta sa sa gasim o intelegere mai profunda a relatiei cu noi insine, care reprezinta baza calatoriei sufletului nostru.

Sa iubesti pe altcineva deschide o fereastra catre suflet , un dar semnificativ de care avem nevoie pentru calatoria noastra ca fiinte spirituale.

Relatiile personale aduc in lumina calatoria noastra interioara. Aceasta calatorie este cea mai privata si sacra parte a vietii. Pentru a ne cunoaste pe noi insine, si a ne extinde constiinta avem nevoie sa incepem sa observam dictonomia intre lumea noastra interioara si cea exterioara.

Cu totii avem nevoie de timp sa examinam cu atentie , nevoile noastre, credintele si ranile pe care le purtam . Calea si experientele noastre sunt modul prin care noi sa intelegem adevaratele noastre dorinte profunde, cine suntem cu adevarat si incotro ne indreptam. O data ce incepem sa vedem aceste lucruri, viata noastra incepe sa se vindece la atat de multe nivele.

Citește și:

Astazi iti ofer 3 pasi simpli prin care poti sa iti deschizi drumul spre a primi iubirea si a-ti vindeca viata, la toate nivelele.

ASTEPTARILE

Relatiile sunt locul in care cautam cel mai mult iubirea. Si este locul in care apar cele mai mari provocari. Multe dintre provocari sunt ca urmare a asteptarilor. Cand partenerul nu ne indeplineste asteptarile ne aflam in fata unei situatii care e nevoie sa fie rezolvata cu blandete. Relatiile au ca fundatie increderea si respectul. Nu putem fi fericiti intr-o relatie in care nu avem incredere in partenerul nostru.

Si nu putem mentine pasiunea, jocul , atractia si iubirea intr-o relatie in care lipseste respectul. Cand asteptarile nu ne sunt indeplinite acest lucru ne erodeaza increderea sau respectul sau amandoua. In aceste momente e important sa te intrebi: Cum vreau ca partenerul meu sa reactioneze atunci cand nu-i indeplinesc asteptarile? Bineinteles ca ne dorim sa ne iubeasca oricum, sa vada maretia din noi, sa ne inteleaga si sa inteleaga ce s-a intamplat de fapt si sa nu ne judece. Dragostea nu asteapta nimic intr-un final. Este inocenta, ea accepta fara citica si invinovatire. Asta nu inseamna ca acceptam abuzurile sau violarea integritatii noastre. Dar majoritatea asteptarilor care erodeaza o relatie nu sunt de aceasta magnitudine. Ne asteptam ca partenerul sa plateasca o factura si nu o face. Ne asteptam ca partenerul sa soseasca la timp si nu o face.

Citește și:

Acestea sunt nivelele la care asteptarile incep sa erodeze relatia. Nu partenerul nostru sufera datorita asteptarilor noastre. Noi suferim. Propriile noastre asteptari pot sa submineze respectul si atractia pe care le avem pentru partener si in final conduc la sentimentul de singuratate si pierdere a iubirii. Cand asteptarile tale nu sunt indeplinite, examineaza, sa vezi daca intr-adevar ai nevoie de ele pentru a fi fericit. Elibereaza-te de asteptari si patrunde in acceptare. Lasa sa fie o supriza cand partenerul face un lucru asa cum tie iti place. Creand asteptari, nu faci decat sa aplici un sablon celorlalti si nu mai poti sa ii vezi asa cum sunt cu adevarat, nu mai poti sa vezi calitatile si maretia pe care le poarta. Mintea va compara mereu cu un portret care vine din conditionari.

Fii recunoscator pentru darurile pe care ti le ofera partenerul tau, el este un ghid extraordinar pentru tine, e acolo doar sa te ajute sa ajungi sa vezi cine esti cu adevarat. Intotdeauna a fost, intotdeauna va fi. Indiferent de modul in care actioneaza, e esential sa vezi ca de fapt ca in orice forma, el iti este de ajutor, te ajuta sa constientizezi tot ce e ascuns in tine, si te invata lectia acceptarii. Cand nu mai aveti niciun rol unul pentru celalalt drumurile voastre se vor separa in mod natural si firesc, pentru ca fiecare isi urmeaza calea individuala de redescoperire a esentei. Multumeste tuturor celor care au fost in viata ta si ti-au fost ghizi pentru aceasta calatorie. Iubeste-i pentru ca sunt fiinte ca si tine, aflate pe calea lor individuala. A fost un dar sa va intalniti si sa invatati unul de la celalalt.

Citește și:

Cu cat renunti mai mult la a avea asteptari de la ei, si te centrezi pe ceea ce ei iti ofera prin simpla lor prezenta, experimentezi bucuria de a-i avea in viata ta si dragostea poate curge in mod natural. Si dragostea vindeca.

CURAJUL

Iubirea presupune curaj. Presupune curajul de a ne depasi temerile si a ne deschide vulnerabilitatii. Daca nu ne putem deschide atunci opunem rezistenta vietii si iubirea nu poate sa ne invaluie cand ne aflam intr- o asemenea rezistenta. Nu e nimic care presupune un mai mare curaj decat iubirea. Ai curajul sa urmezi un alt drum intr-o cearta. Ai curajul sa spui te iubesc, atunci cand cineva e furios si tipa la tine.

Foloseste-ti toata puterea sa te indepartezi de critica si invinovatire si sa stai alaturi de cei pe care ii iubesti. Decide sa ii incurajezi in loc sa-I critici. De fiecare data cand alegi curajul sa iubesti, iubirea se intareste in tine. De fiecare data cand depasesti o teama si ii permiti adevaratului tau sine sa straluceasca, inviti o iubire mareata in viata ta. De fiecare data cand esti alaturi de cei pe care ii iubesti , fluxul iubirii curge prin tine. Si iubirea vindeca.

Citește și:

DRAGOSTEA E SIMPLA

Noi facem iubirea atat de complicata. Avem anumite criterii despre cum ar trebui sa fie cealalta persoana pentru a o putea iubi. Avem anumite conditii despre cum este adecvat sa ne exprimam dragostea si cum ar trebui sa facem acest lucru. Avem anumite specificatii despre un anumit mediu sau o anumita atmosfera in care dragostea si romantismul ar trebui sa se intample. Conditionarile pe care le avem din trecut creeaza o multime de asocieri si criterii –regulile noastre despre iubire. Si acestea dicteaza asupra inconstientului nostru, dictandu-ne experientele noastre de iubire.

Cand te intrebi de ce relatiile sunt atat de complicate, sau de ce e greu sa gasesti iubirea, uita-te mai intai la regulile pe care le ai despre iubire. Priveste cum mintea ta, sta in calea inimii tale. Daca poti trece peste aceste reguli si vechi suferinte , traume si resentimente, vei gasi adanc in inima ta, sursa iubirii. Dragostea este la baza intregii tale fiinte. Poti descoperi acest lucru mergand adanc in inima ta. Gaseste iubirea acolo si las-o sa curga. Treci peste regulile tale venite din minte si intoarce-te la sursa dragostei. Lasa aceasta pura iubire sa iti umple inima si viata. Pentru ca dragostea vindeca.

Citește și:

Daca vrei sa descoperi mai multe despre cum poti aduce garantat iubirea in viata ta si sa incepi sa traiesti mai mult bucurie, pace si magie, zi de zi, te invit sa explorezi programul online de 6 saptamani pe care l-am creat special pentru tine

Deschide-ti drumul spre iubire!

Cu iubire
Cristina Miculete

www.artafeminina.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.