Sanii reprezinta o parte importanta si definitorie a feminitatii, de aceea trebuiesc intretinuti frumosi, dar mai ales sanatosi. Dr. Silvia Stanculescu spulbera miturile si zvonurile care sustin ca interventia chirurgicala pentru remodelarea mamala este o operatie riscanta si de evitat. Aflam de la specialista in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva ca putem sa ne ridicam, marim sau reducem bustul, chiar si barbatii putand opta pentru o ginecomestie. Tot specialistii ne asigura ca durerea nu e insuportabila, cicatricile sunt aproape invizibile in maxim un an, iar atat operatia in sine, cat si consecintele acesteia nu vor influenta sau ataca sanatatea organismului.

Foto: Shutterstock.com

“Corpul nostru este o expresie si o impresie a ceea ce suntem de fapt in ochii altora si, cel mai important, in ochii nostri” sustine Dr. Silvia Stanculescu. Implanturile mamare iti garanteaza corpul si formele de mult dorite si, totodata, recapatarea increderii in sine.

Marirea sau augumentarea sanilor se recomanda femeilor cu o hipodezvoltare a sanilor, cu asimetrie mamara, celor care au suferit o modificare a conturului si a marimii sanilor dupa sarcina si alaptare sau in urma unei diete agresive si, bineinteles, persoanelor care doresc o marire si o conturare mai accentuata a sanilor. Operatia se efectueaza sub anestezie generala, timpul necesar efectuarii acestei interventii fiind intre 1-3 ore.

Reducerea dimensiunilor sanului sau mamoplastia se obtine prin indepartarea excesului de piele, grasime si tesut glandular. Prin aceasta interventie se presupune totodata ridicarea sanului si reducerea dimensiunilor areolei mari. "Reductia mamara se practica de regula la femeile cu o hiperdezvoltare a sanilor care produce lasarea si deformarea acestora si, implicit, probleme medicale. Scopul acestei operatii este de a reduce, ridica si contura sanii", explica dr. Silvia Stanculescu.

Fermitatea si pozitia sanului se pierde odata cu tercerea timpului, dar acesta nu trebuie sa fie o problema iremediabila. Mastopexia reprezinta procedura chirurgicala pentru ridicarea si conturarea sanilor lasati sau pentru reducerea marimii areolei. "Niciun exercitiu fizic si niciun tratament medical nu poate rezolva ptoza mamara. Insa, cele mai bune rezultate se intalnesc la femei cu sani mici si cazuti.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: