Protezele implantate cateva decenii in urma, in primele augmentari mamare erau foarte diferite de cele utilizate in prezent, atat pentru natura materialului folosit cat si pentru tehnologia adoptata.

Cele mai frecvente erau asa numitele proteze cu suprafata neteda: exteriorul era intradevar neted, transparent si se putea vedea continutul in gel siliconic, pungile cu ser fiziologic demult uitate nu rezistau in timp drept dovada nici nu mai sunt folosite.

Foto: Shutterstock.com

Chiar si consistenta tactila/la atingere era una artificiala fata de cea actuala, iar de multe ori puteai sa ghicesti proteza din cauza formarii acelor falduri/pliuri nenaturale, ce compromiteau iremediabil naturalitatea rezultatului estetic.

Aceste prime proteze erau predispuse la rupere spontana si de aceia pacientele erau sfatuite in mod prudent sa le schimbe la fiecare 10 ani.

Este inutil sa spun, ca lucrurile s-au schimbat enorm de acum cateva decenii cand se realizau primele implante mamare si riscurile erau mai multe. Cine se supune astazi acestei interventii stie ca probabil va fi pe viata (asta daca nu cumva pacienta pe parcurs decide sa intervina pozitiv cu o marire).

Pentru toate pacientele care au implante mamare de mai mult de 10-15 ani, este recomandata chiar si in absenta simptomelor clinice, o consultatie specializata in chirurgie plastica pentru a evalua starea curenta a implantelor.

SCHIMBAREA IMPLANTELOR MAMARE ESTE INDICATA PENTRU A CORECTA:

• interventii anterioare efectuate prost • dorinta unui volum mai mare • interventii vechi • ruperea protezei • deplasarea protezei

PRIMA VIZITA PENTRU A SCHIMBA PROTEZELE VECHI

Este oportun a se prezenta cu istoricul medical, pentru o vedere corecta si completa asupra starii de sanatate, boli ulterioare, terapii in curs, alergii etc. Acest lucru recunoaste orice limita sau contraindicatii pentru o eventuala interventie chirurgicala.

CARE SUNT SIMPTOMELE DE RUPTURA A IMPLANTULUI?

Simptomele cele mai caracteristice, desi nu constante, sunt inflamatia sau durerea ce se poate raspandi pana la axila corespunzatoare, distorsiuni mai mult sau mai putin evidente a formei sanului, asimetria (acestea din urma sunt, de obicei, primul semn care te indeamna sa consulti un medic specialist).

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: