Schimbarea implantelor mamare

Schimbarea implantelor mamare
Kudika
24 Septembrie 2012

Afla aici tot ce trebuie sa stii despre implantele mamare.

ESTE PERICULOASA RUPEREA IMPLANTULUI?

Sa linistim pacientele care in acest moment sunt in aceste conditii.

Chiar si in caz de spargere, scurgerea lichidului siliconic prin sfasierea spontana nu creeaza nici un pericol grav pentru sanatate: organismul isi ia singur masuri pentru a consolida cu o puternica si groasa bariera de tesut fibros ce izoleaza si impiedica migrarea lichidului.

ESTE NECESARA O ALTA INTERVENTIE CHIRURGICALA?

Da. Trebuie sa va supuneti unei noi interventii chirurgicale pentru a indeparta cu precizie toate urmele scurgerii de silicon, scoatem implantul vechi, indepartam tesutul fibros format in jurul protezei care a dat consistenta dura a sanului. Vor fi implantate protezele noi ce au fost alese in prealabil de chirurg impreuna cu pacienta.

POT SA SCHIMB IMPLANTELE DESI SUNT INTACTE?

Motivele care conduc la inlocuirea implantelor mamare sunt diferite: dorinta de a spori volumul sanului cu implante de ultima generatie, sau ( mai putin frecvent) pentru a reduce ori pentru a remedia o operatie imperfecta.

PERIOADA POST OPERATORIE

Trebuie sa fie urmat tratamentul cu antibiotice si anti-inflamator pentru o saptamana.
La cateva zile dupa operatie, sunt scoase drenurile. Cusaturile sunt realizate din materiale biocompatibile absorbabile si nu trebuie eliminate.

Primul dus este permis dupa o saptamana.

Este recomandat sa nu se depuna efort in prima luna ( nu ridicati copii, bagaje etc.) mai ales daca proteza a fost pozitionata sub muschi. Dupa o saptamana poate fi reluata activitatea de birou.

Clinica: Medsport

Web: www.drgrecu.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri