Setari Cookie-uri

De ce insala barbatii?

Daca o femeie insala abia dupa ce si-a gasit un motiv si mai apoi, eventual un vinovat, un barbat poate insela doar pentru ca are ocazia.

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

Daca o femeie insala abia dupa ce si-a gasit un motiv si mai apoi, eventual un vinovat, un barbat poate insela doar pentru ca are ocazia. El este mai simplu in atitudine si in gandire atunci cand vorbim despre posibilitatea de a face sex. A vazut ca are cu cine, a incercat, a remarcat ca se poate si a trecut la fapte.

barbat infidel

Foto interior si prima pagina: LoloStock, Shutterstock

Am tot citit de-a lungul vremii articole in care se explica femeilor faptul ca sunt inselate de partener pentru ca nu au fost de acord sa incerce sexul oral sau anal, sau ca nu se ingrijesc indeajuns, ori ca nu au avut grija sa fie indeajuns de sexi. Toate acestea pot fi doar o parte din adevar, dar nu adevarul intreg. Pentru ca, repet, barbatul insala pentru ca are ocazia. Pentru el procesele de constiinta, explicatiile, vin mai tarziu, sau poate niciodata. De obicei atunci cand este prins sau cand este banuit. In rest, barbatului nu ii prea pasa. Chiar daca partenera lui este o gimnasta in pat, chiar daca miroase a Channel 5, sau este imbracata precum o starleta. El se bucura de aceste ingrediente daca ii sunt oferite de consoarta, si chiar o apreciaza pentru eforturi. Dar asta nu inseamna ca va scapa o ocazie, daca aceasta i se va ivi.

Acesta este si motivul pentru care barbatul apeleaza mai greu la psiholog. Femeile au o seama de sentimente si ganduri contradictorii daca au ocazia sa insele cum ar fi: sentimente materne, procese de constiinta daca au inselat sau sunt pe cale sa insele, daca considera ca au probleme de comunicare in cuplu sau la serviciu, daca nu inteleg exact ce doreste sotul sau societatea de la ele, daca isi cresc sau nu bine copiii etc.

La barbat este cat sa poate de simplu, vine la psiholog daca s-a indragostit, daca a aflat ca partenera il insala ori daca are probleme sociale sau profesionale. Restul: problemele de comunicare, cum sa fie un tata sau un sot mai bun, cum sa lucreze la constructia propriei cariere, daca greseste fata de cineva sau nu, sunt simple baliverne de “om nebun”. Chiar daca a ajuns sa apeleze la medicamentul numit bere mult peste orice limita, el nu are probleme, deci nu are nevoie de ajutor. Daca sotia considera ca sunt probleme cu el, cu bautura, sau cu ei, sa se duca ea la psiholog. El nu este nebun. Deci nu are nevoie.

Am scris acest articol pentru doamnele care isi fac procese de constiinta, considerandu-se vinovate pentru ca sotul le insala.Tocmai pentru a intelege ca nu ele sunt problema. Sau nu doar ele…

Am mai scris articolul pentru doamnele care doresc sa construiasca o relatie si se trezesc ca indiferent de cat de mult efort fac pe toate planurile, de cat se dedica relatiei, casei sau copiilor ori daca sunt dispuse sa accepte aproape orice comportament al sotului, tot nu este indeajuns. Pentru ca eventual barbatul a fost crescut de mama lui care l-a invatat ca el este barbat si nu trebuie sa faca mai nimic.

Femeia in schimb trebuie sa faca totul: casa, masa, copii, sot, asa cum crede ca a facut dumneaei. Sau daca aceste doamne mai au ghinionul de a se casatori cu un barbat de succes, lucrurile o iau razna cu totul. Ele trebuie sa fie, din punctul de vedere al soacrelor lor, intr-un proces perpetuu de divinizare a partenerului, de multumire nemasurata pentru ceea ce el a realizat si sa il trateze ca pe un print, asa cum ele l-au tratat si il trateaza inca…

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.