Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

O persoana care apeleaza la serviciile unui psiholog este o persoana care se confrunta personal sau remarca la partenerul de viata ori in mediul profesional/social anumite probleme de genul:

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock

    stima de sine scazuta sau devalorizare dificultatea de a construi sau pastra o relatie probleme de comunicare in cuplu probleme de comunicare cu propriul copil tulburari de comportament divort singuratate trauma rezultata in urma unui accident provocat sau suportat din cauza unui eveniment traumatizant decesul unei persoane dragi alegerea sau construirea unei cariere probleme de comunicare sau de relationare sociala tulburari alimentare tulburari ale somnului: insomnie, somn agitat, cosmaruri. tulburari de memorie depresie anxietate fobii bulimie anorexie obezitate stres abuz de substante: medicamente, alcool, droguri. in cazul in care va simtiti la capatul puterilor sau suprasolicitat dificultati de adaptare: la scoala, la serviciu sau in societate. atacuri de panica furie, deznadejde, teama, neincredere, suspiciune ganduri sau tendinte de automutilare ganduri suicidare

Oricare dintre problemele descrise mai sus, pot duce inevitabil la o stima de sine scazuta si la temerea ca nu va puteti descurca intr-o situatie sau alta. De aceea este bine sa apelati la ajutor specializat.

CUM VA POATE AJUTA UN PSIHOLOG?

Prin dezvoltarea de noi aptitudini si abilitati ce pot ajuta la:

    Abordarea situatiilor dificile Evaluarea corecta a problemelor intalnite Cresterea stimei de sine O mai buna comunicare in cuplu sau in relatia cu copilul O mai buna comunicare cu prietenii sau la serviciu Un mai bun control al emotiilor Scaderea anxietatii

Alaturi de psiholog va puteti descoperi punctele forte ale propriei persoane ce va pot ajuta sa treceti mai usor peste probleme intalnite pentru a va crea o familie frumoasa, o cariera de succes si o viata minunata.

Foto prima pagina: Aleshyn_Andrei, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: