Setari Cookie-uri

Caietul visurilor

Nu exista zi in care sa nu intalnesc oameni puternici si oameni slabi, bogati si saraci, si cred cu tarie ca, fiecare dintre ei are ceea ce merita. Spune-mi ce ganduri ai si-ti spun unde vei ajunge in 5 ani si crede-ma ca nu-s clarvazatoare, dar vad multe comportamente.

De ce unii n-au noroc? Secretul oamenilor de succes

Nu exista zi in care sa nu intalnesc oameni puternici si oameni slabi, bogati si saraci, si cred cu tarie ca, fiecare dintre ei are ceea ce merita. Spune-mi ce ganduri ai si-ti spun unde vei ajunge in 5 ani si crede-ma ca nu-s clarvazatoare, dar vad multe comportamente. Cel care crede ca n-are noroc si nu poate, chiar ajunge sa manance de pe jos si sa se vaite de-a sa existenta chinuita, care nu valoreaza doua parale.

Indiferent ce crezi despre tine si lume, ai dreptate. Fiecare vede viata conform experientei traite, si daca ai trait ca un sarantoc si comportamentul tau de supravietuire este vaicareala si cersitul, n-ai alta sansa decat sa ajungi un boschetar.

Te-am jignit? Nu asta urmaresc, chiar daca tin sa te trezesc prin orice mijloace. Care-i diferenta dintre tine si-un boschetar? Ti-ai pus vreodata intrebarea asta? Te crezi mai buna, asa-i?
Tu ai studii superioare, ai un job bine platit si esti integrat si respectat de societate.

N-ai cersit niciodata?

Eu am cersit la viata mea, iubire, atentie, afectiune, mangaiere, bani, carti, confirmari, siguranta, stabilitate, incredere, stima, raspunsuri, de la parinti pana la iubiti.

Tu? Nu ti s-a intamplat sa-ti pui speranta in iubitul ori parintele tau?
Sa astepti de la iubit, tata, Dumnezeu un strop de noroc si iubire?

Si-un cersetor are aceleasi asteptari de la trecatori, parinti, iubiti, Dumnezeu.

Care-i deosebirea intre tine si el?

Daca ti s-ar lua studiile si titlurile n-ati fi aceleasi suflete covalescente care intind mana dupa o mangaiere si un minut de atentie?
Ba da. Mediteaza un pic la asta si o sa realizezi ce departe esti de imaginea pe care o aveai despre tine, idealul Eului tau. Sa nu crezi c-am intrat in viata ta ca sa-ti distrug increderea si stima de sine, nici pe departe, doar ma asigur ca esti pregatita pentru calatoria vietii tale.

Si boschetarul are aceeasi zestre ca si a ta, dar de ce nu e angajat si integrat in societate?
Buna intrebare. Povestea lui a fost scrisa de el si-n urma evenimentelor a renuntat la lupta. A renuntat la ceea ce ar fi putut realiza, la ceea ce ar fi putut deveni, din lene si comoditate, descurajat de provocarile si infrangerile repetate. E dreptul lui ca si al tau, de a trai o existenta bogata, ori una saraca. Ce alegi? Cine-i atat de prost sa aleaga saracia?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.