Setari Cookie-uri

4 feluri in care vremea rea iti afecteaza parul

Cele mai importante probleme ale parului iarna si cum le poti remedia!

Lunile reci de iarna pot juca feste neplacute starii generale de bine si nu doar din cauza disconfortului termic resimtit. Zonele cele mai expuse la frig au cel mai mult de suferit iar pe langa cele mai frecvente probleme cosmetice intalnite (tenul uscat si iritat, mainile aspre si crapate), nici parul nu face nota discordanta, cel mai adesea fiind tern, lipsit de volum si stralucire in urma electricitatii statice, uscaciunii sau folosirii caciulii. Iata cele mai intalnite neajunsuri ale podoabei capilare si tot ceea ce trebuie sa faci pentru a le remedia in mod eficient:

iarna
Foto: Vadim Girdey, Shutterstock

Par uscat, friabil

Vremea geroasa afecteaza atat structura firului de par, care devine mai usca si mai friabil, cat si scalpul, provocand o senzatie de uscaciune si favorizand aparitia matretii. Pentru a reface structura si aspectul firului de par, masurile ar trebui sa se concentreze pe restabilirea nivelului optim de hidratare. O solutie la indemana si extrem de eficienta este utilizarea, o data pe saptamana, a unei masti cu miere (100 ml) si ulei de migdale (o lingura), care se aplica la nivelul parului umed, pe care il prinzi apoi sub o casca de dus. Lasa sa actioneze pentru cel putin 20 de minute, apoi spala parul asa cum o faci de obicei, fara a uita de balsam. Mierea este un agent umectant si are capacitatea de a restabili si de a mentine hidratarea la nivelul tecii firului de par.

Citește și:

Par lipsit de forma sau de volum

In timpul sezonului rece, atunci cand temperaturile coboara frecvent sub 0 grade, purtarea unei caciuli devine o necesitate, care insa afecteaza forma si volumul coafurii. Pentru a impiedica turtirea acestuia de la radacini, inainte sa iti pui caciula, formeaza-ti un mic coc de balerina la nivelul crestetului, folosind un elastic de par. In acest mod, in momentul in care iti indepartezi caciula si iti eliberezi parul din coc, radacinile nu vor mai fi turtite si te vei putea bucura de o forma si un volum decente in situatia de fata.

Par tern

Nimic nu se compara cu stralucirea parului in lunile calde de primavara si vara, atunci cand reflecta razele soarelui si pare atat de sanatos si de plin de vitalitate. Din pacate, odata cu racirea temperaturilor, aspectul acestuia lasa de dorit. Poti scapa cu usurinta de parul tern, redandu-i stralucirea, intr-un mod destul de simplu. Amesteca in cantitatea de sampon folosita la o spalare o lingura de suc de lamaie si o lingura de otet alb. Samponeaza parul cu acest amestec si clateste asa cum o faci de obicei. Poti aplica acest remediu o data pe saptamana, pentru rezultate vizibile: un par mai stralucitor si mult mai atractiv.

Citește și:

Fire despicate

Varfurile uscate si despicate reprezinta un alt neajuns al parului in sezonul rece. O solutie rapida si eficienta ar fi o vizita rapida la hair-stylist si indepartarea acestora cu ajutorul unor foarfece, insa ca sa previi aparitia lor este suficient sa deschizi frigiderul. Maioneza s-a dovedit extrem de eficienta in prevenirea despicarii varfurilor, insa conditia esentiala este sa folosesti doar maioneza naturala. Aplica la nivelul parului usor umed o cantitate egala cu o lingura de bucatarie si piaptana apoi cu un pieptene cu dintii rari, pentru a uniformiza distributia acesteia. Acopera parul cu o casca de dus si lasa sa actioneze pentru minimum 20 de minute inainte sa speli si sa clatesti bine parul. Aplica acest remediu o data pe saptamana pentru rezultate uimitoare!

Foto prima pagina: Aleshyn_Andrei, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.