Setari Cookie-uri

5 secrete ale frumusetii mexicane

Femeile mexicane sunt renumite pentru frumusetea lor exotica, parul superb si tenul fara cusur.

Fie ca vorbim de Salma Hayek, Lupita Nyong’o sau Kate del Castillo, aparitiile lor impecabile ne conving ca trebuie sa existe anumite trucuri si remedii pentru frumusete, impartasite din mama in fiica de-a lungul generatiilor si care au o popularitate mult mai mare decat a ultimelor inovatii in materie de produse cosmetice.

femeie mexicana Foto: DianaVarela, Shutterstock

Iata la ce trucuri apeleaza femeile mexicane pentru a-si intretine frumusetea:

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra are efecte pozitive asupra aspectului fizic, fie ca este consumata, fie ca este utilizata in procedurile de intretinere a frumusetii. Continutul sau bogat in vitamine, fier, calciu si magneziu ajuta la detoxifierea organismului, atunci cand este consumata, iar aplicata pe post de masca faciala va inlatura efectele negative ale poluarii atmosferice si va detoxifia tenul. Pentru un rasfat total, include-o intr-un scrub home-made, alaturi de zahar brun, pudra de cacao, ulei de masline si vanilie. Aceasta mixtura va hidrata pielea si o va face fina ca matasea.

Citește și:

Avocado

Avocado nu este ideal doar pentru guacamole. Desi trebuie inclus intr-o dieta sanatoasa, avocado are efecte nebanuite si asupra tenului si parului. Antioxidantii, aminoacizii, grasimile naturale si proteinele ajuta la o binemeritata detoxifiere a intregului organism, si au efecte spectaculoase atunci cand sunt inclusi intr-o masca de par, de ten sau chiar ca factor de protectie solara.

Ardei jalapeño si tequila

Nu sunt doar o reteta de baza pentru margarita, insa ardeiul jalapeño inmuiat in tequila are efecte uimitoare pentru par. Agava albastra din tequila ajuta la hidratarea scalpului, iar ardeiul iute va stimula circulatia sanguina si cresterea parului. Lasa ardeii la inmuiat in tequila pentru cateva zile, apoi aplica mixtura alcoolica pe par cu aproximativ 15 minute inainte sa iti speli parul. Nu uita sa folosesti manusi si sa eviti contactul cu fata si ochii. Cel mai bine este sa incerci mixtura pe o zona mica, iar daca nu apar manifestari neplacute, pe tot scalpul si parul.

Citește și:

Zaharul brun

Nici o rutina a frumusetii nu se poate avea loc fara exfoliere, de aceea in baile femeilor mexicane exista intotdeauna un recipient cu zahar alb sau brun anume pentru acest scop. Zaharul bun are hranulele mai mici si mai putin aspre decat sarea de mare, deci este mai bland cu pielea. Amesteca o lingura de zahar brun in produsul preferat pentru spalarea fetei sau a corpului, pentru a ajuta la indepartarea celulelor moarte si a reimprospata aspectul pielii. In plus, zaharul brun contine acid glicolic, esential pentru sanatatea si frumusetea tegumentului.

Agave

Aceasta planta miraculoasa si extrem de potenta a fost venerata de catre azteci, multumita proprietatilor de calmare si vindecare a ranilor provocate de soare. Agavele contin cantitati mari de aminozaharuri, care ajuta la hidratarea si repararea parului si pielii. Maseaza buzele cu o mica cantitate de nectar de agave sau aplica-l in zona infraorbitala, pentru a hidrata pielea sensibila de aici si a atenua liniile fine. Se poate utiliza si ca masca de par, in amestec cu ou, pentru o suplete si o stralucire de durata a podoabei capilare.

Citește și:

Bunatati din camara

Pentru un par fabulos, cea mai la indemana reteta preferata de majoritatea femeilor mexicane presupune o scurta vizita in camara. O masca de par din maioneza, avocado si ulei de masline reprezinta o solutie traditionala pentru a mentine frumusetea si stralucirea firului de par. Aplica mixtura si lasa sa actioneze pentru 25 de minute. Dupa ce clatesti foarte bine parul, aspectul acestuia va fi mult mai sanatos si plin de vitalitate.

Foto prima pagina: Paul Matthew Photography, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.