Setari Cookie-uri

Cearcanele

O, daca am putea sa luam o pastila magica ce-ar putea sa oblige venele acelea mici de sub ochi sa se retraga inapoi in cap, sau cercurile intunecate din jurul ochilor sa isi revina ca prin magie la culoarea normala a pielii noastre…

O, daca am putea sa luam o pastila magica ce-ar putea sa oblige venele acelea mici de sub ochi sa se retraga inapoi in cap, sau cercurile intunecate din jurul ochilor sa isi revina ca prin magie la culoarea normala a pielii noastre...

Din nefericire nu exista o asemenea pastila magica ce-ar putea sa combata acele vene subtiri, atat de inestetice, sau urmele intunecate din jurul ochilor, cu care unele dintre noi e posibil sa se fi nascut. Da, e adevarat. Parintii nostri sunt cei vinovati pentru diferitele urme din jurul ochilor, potrivit doctorului dermatolog David J. Leffell de la Scoala de Medicina Yale.

Asadar, acum ca le avem, exista vreo cale de-a scapa de ele??

Trei tipuri de cearcane

Teoretic, exista trei tipuri de cearcane:

1. Hiperpigmentarea: semnele hiperpigmentate sunt cercurile inchise la culoare, din jurul ochilor, intalnite adesea la femeile cu un ten mai inchis (cele din Africa, India sau descendentele latine). Acestea sunt rezultatul melaninei abundente din piele.

2. Venisoarele de culoare mov. Pe masura ce inaintam in varsta, pielea din jurul ochilor se subtiaza, permitand venelor care se afla dedesubt sa fie tot mai vizibile. Acestea sunt tipice femeilor cu pielea foarte subtire.

3. Circulatia slaba. Aceste semne de sub ochi, care apar ca urmare a unei ciculatii slabe, au tendinta sa aibe fie aspect de ''pungi '', or sa fie foarte retrase in piele ; sunt cauzate de circulatia defectuoasa a sangelui la nivelul tesuturilor sau de retentia apei sub ochi. Pungile care nu se retrag in timp sunt ereditare.

Pentru a determina cauza acestora, presati cu degetul sub ochi. Daca acestea se deschid la culoare pe moment, cauza este reprezentata de circulatia slaba, daca nu se deschid la culoare, atunci este voba de hiperpigmentare, potrivit doctorului dermatolog al Scolii de medicina Yale, Macrene Alexiades-Armenakas.

Cum sa tratam cearcanele?

Cercurile inchise cauzate de hiperpigmentare pot fi tratate cu laserul intr-un cabinet de specialitate. Oricum, Alexiades-Armenakas ne avertizeaza ca acesta nu functioneaza intotdeauna cum trebuie pe un ten foarte inchis : '' Laserul poate declansa producerea de melanina, care va produce la randul ei mai mult pigment''. Pentru tenul inchis ea prefera solutiile tipice si anume folosirea unui anticearcan, tipic tenului dumneavoastra, in special inainte de culcare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.