Setari Cookie-uri

Rasfatul din baie

In anumite ritualuri pagane din trecut si chiar si acum in ritualurile magice, baia reprezinta o etapa esentiala, realizata pentru curatarea trupului si purificarea sufletului. Pentru ca pielea sa-si poata indeplini functiile sale de secretie, absorbtie si respiratie, indispensabile sanatatii, este necesara intretinerea ei in perfecta stare de curatenie. O baie in care folosim diferite ingrediente, de la sare de baie la spumant si uleiuri aromate, va poate ajuta sa va redobanditi echilibrul intern, sa va relaxati si sa va eliberati de stresul si energiile negative acumulate in timpul zilei.

In anumite ritualuri pagane din trecut si chiar si acum in ritualurile magice, baia reprezinta o etapa esentiala, realizata pentru curatarea trupului si purificarea sufletului. Pentru ca pielea sa-si poata indeplini functiile sale de secretie, absorbtie si respiratie, indispensabile sanatatii, este necesara intretinerea ei in perfecta stare de curatenie O baie in care folosim diferite ingrediente, de la sare de baie la spumant si uleiuri aromate, va poate ajuta sa va redobanditi echilibrul intern, sa va relaxati si sa va eliberati de stresul si energiile negative acumulate in timpul zilei.

Pregatirea


Un factor foarte important pentru o baie placuta si relaxanta este temperatura apei. Baile prea calde sunt periculoase, in general este bine ca temperatura apei sa se armonizeze cu temperatura corpului, adica sa aiba pe undeva pe la 37 C. Insa cum vorbim despre o baie de senzatie, fiecare poate sa aleaga temperatura apei care ii satisface gusturile si ii ofera o placere mai mare. Daca apa este insa prea calda, se recomanda sa nu intrati brusc in cada.

O alta recomandare pentru o baie cat mai reusita ar fi sa nu sa nu se faca imediat dupa masa, ci sa asteptati sa treaca doua sau trei ore. Inainte de baia propriu-zisa, lasati apa calduta sa curga timp de cateva minute de-a lungul coloanei vertebrale si pe ceafa. Acest exercitiu este benefic pentru calmarea tensiunii nervoase.

Durata acestor bai este de 15-20 minute, perioada in care ingredientele adaugate au ragazul sa-si faca efectul, sa patrunda in piele si sa va ofere un cocktail de senzatii.

Tentatia plantelor


Pentru o piele moale si catifelata se recomanda anumite ingrediente inchise intr-un saculet de tifon, pe care sa le adaugati in apa de baie. Puteti sa atarnati saculetul de robinet cu o panglica si sa lasati apa fierbinte sa curga peste el, apoi sa asteptati 10 minute pana cand apa se mai raceste putin si vaporii invaluie atmosfera.

Folositi flori de musetel, care au un efect dezinfectant si antiimflamator, sau amestecuri de sunatoare, levantica, menta si salvie, care au un efect tonifiant. Florile de tei inchise intr-un saculet au efect calmant, iar pentru o actiune emolienta intensa, puteti sa folositi tarate de grau sau amidon de grau, efectul este puternic oricum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.