Setari Cookie-uri

Rasfatul din baie

In anumite ritualuri pagane din trecut si chiar si acum in ritualurile magice, baia reprezinta o etapa esentiala, realizata pentru curatarea trupului si purificarea sufletului. Pentru ca pielea sa-si poata indeplini functiile sale de secretie, absorbtie si respiratie, indispensabile sanatatii, este necesara intretinerea ei in perfecta stare de curatenie. O baie in care folosim diferite ingrediente, de la sare de baie la spumant si uleiuri aromate, va poate ajuta sa va redobanditi echilibrul intern, sa va relaxati si sa va eliberati de stresul si energiile negative acumulate in timpul zilei.

Mai puteti sa folositi coada soricelului, malva sau arnica, cu efect antiseptic si cicatrizant. Petalele de trandafir, pe langa conotatia lor seducatoare, au efect dezinfectant, netezesc si intineresc pielea. Toate aceste plante pot sa fie folosite si ca atare dar si sub forma de infuzie concentrata pe care o adaugati in apa pentru baie. Pentru ca efectul de catifelare sa fie si mai profund, adaugati si cateva fiole de vitamina A, lapte sau putina miere dizolvata.

Pentru pielea iritata se recomanda baile cu coaja de stejar sau ace de conifere, iar baile cu esenta de brad au efecte calmante pentru sistemul nervos si stimulative pentru fluxul sangvin.

Sarea de baie

Baile caldute cu sare de baie se recomanda de multe ori pentru cei care vor sa slabeasca. In comert veti gasi si sare de baie cu plante medicinale, care are efecte multiple, insa este folosita in special pentru afectiunile reumatice. Exista si sare pentru baie spumanta si parfumata, care are efect de relaxare si revigorare, atat asupra sistemului nervos cat si asupra muschilor.

Folosind spumante aromate, veti reusi sa va si destindeti, sa va relaxati intregul organism si sa va curatati pielea in profunzime. Dati-va un ragaz de 15-20 de minute dupa care treceti la masajul intregului corp, pentru ca la final sa va clatiti bine corpul cu apa limpede.

Uleiurile aromate

Baile in care adaugati uleiuri esentiale au efecte incredibile, astfel incat daca le folositi o singura data cu siguranta va vor crea dependenta. Aceste uleiuri au diferite efecte benefice la nivelul sistemului nervos, sistemului respirator si bineinteles asupra aspectului epidermei. Aburii produsi de apa fierbinte starnesc aromele si va invaluie simturile intr-un rasfat de senzatii placute.

Pentru un puternic efect de relaxare alegeti uleiul de levantica sau de portocale, pentru un efect energizant sau de revigorare folositi uleiurile de lamaie, menta sau rozmarin. Uleiurile esentiale de lemn de santal sau cel de trandafir si iasomie stimuleaza si catifeleaza.

Puteti foarte bine sa combinati aceste uleiuri pana cand veti obtine o nota personala, aroma care sa va satisfaca pe deplin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.