Pentru persoanele care doresc să slăbească prin modificarea metabolismului, nutritionistii americani recomandă regimul de 13 zile, respectat cu sfintenie, fără nici o abatere (nici măcar o bomboană, o gumă de mestecat sau un pahar cu bere, etc).
După cura de 13 zile, care duce la o slăbire cu cca. 10 kg, aceasta nu se mai poate relua decat după 3 ani, in acest timp consumandu-se normal. Dacă nu se respectă dieta cu strictete mai mult de 6 zile, aceasta trebuie intreruptă si reluată doar după 3 luni. Nerespectarea dietei inainte de 6 zile impune intreruperea si reluarea după cel putin 6 luni.
Ziua 1: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr. Pranz: 2 ouă fierte tari + 400 gr spanac fiert + 1 rosie. Cină: 200 gr friptură de vacă +o salată cu ulei si zeamă de lămaie.
Ziua 2: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr. Pranz: 250 g suncă + o cutie de iaurt natural; Cină: 200 g friptură de vacă + salată cu ulei si zeamă de lămaie.
Ziua 3: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub de zahăr + o felie de paine prăjită. Pranz: 2 ouă fierte tari + o felie de suncă + 1 salată. Cină: o telină fiartă + o rosie + un fruct proaspăt: măr, pară sau portocală.
Ziua 4: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr + o felie de paine prăjită. Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural. Cină: un ou fiert tare + un morcov slab + 250 gr branză de vaci.
Ziua 5: Mic dejun: un morcov mare ras. Pranz: 250 gr cod fiert, cu zeamă de lămaie + 1 lingurită de unt. Cină: 200 gr friptură de vacă + o telină rasă.
Ziua 6: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr + 1 felie de paine prăjită. Pranz: 2 ouă fierte tari + un morcov mare, ras. Cină: 1/2 pui + o salată cu ulei si zeamă de lămaie.
Ziua 7: Mic dejun: O cească de ceai fără zahăr. Pranz: nimic. Bea multă apă. Cină: 200 gr cotlet de miel + un măr.
Ziua 8: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr. Pranz: 2 ouă fierte tari + 400 g spanac fiert +o rosie. Cină: 200 g friptură de vacă + salată cu ulei si zeamă de lămaie.
Ziua 9: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr. Pranz: 250 g suncă + o cutie de iaurt natural. Cină: 200 g friptură de vacă + salată cu ulei si zeamă de lămaie.
Ziua 10: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie de paine prăjită Pranz: 2 ouă fierte tari + o felie de suncă + 1 salată. Cină: o telină fiartă + o rosie + un fruct proaspăt: măr, pară sau portocală.
Ziua 11: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub zahăr + o felie de paine prăjită. Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural. Cină: un ou fiert tare + un morcov ras + 250 gr branză de vaci.
Ziua 12: Mic dejun: un morcov mare ras. Pranz: 250 gr cod fiert, cu zeamă de lămaie + 1 lingurită de unt. Cină: 200 gr friptură de vacă + o telină rasă.
Ziua 13: Mic dejun: O cească de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie de paine prăjită Pranz: 2 ouă fierte tari + un morcov mare ras. Cină: 1/2 pui + o salată cu ulei si zeamă de lămaie.
Nota: Nu ne asumam raspunderea pentru utilizarea acestor retete fara supravegherea si la recomandarea medicului. Sursa:
sanatateata.com