Setari Cookie-uri

Concluziile Reuniunii Internationale a Expertilor in Nutritie

Principala concluzie formulata la Reuniunea Internationala a Expertilor in Nutritie, care a avut loc in perioada 1-2 februarie 2009 la Barcelona, este aceea ca, in alimentatie, calitatea grasimilor consumate are o importanta majora. Reuniunea a avut drept tema Insemnatatea pentru sanatate a calitatii grasimilor din alimentatie si a reunit 40 de experti din 25 de tari, care se numara printre liderii mondiali in domeniul alimentatiei, hranei si sanatatii.

Reuniunea Internationala a Expertilor a fost condusa de profesorul Ricardo Uauy, presedintele Uniunii Internationale pentru Stiinte Nutritionale (IUNS), alaturi de un comitet stiintific director din care au facut parte profesorul Pekka Puska, co-presedinte (Director General, National Institute for Health and Welfare, Finlanda), Connie Diekman M.Ed, RD, FADA (Director of University Nutrition, Washington University din St Louis), profesorul Ibrahim Elmadfa (Director, Institute of Nutritional Sciences, University of Vienna), profesorul Bert Koletzko (Head of Div. Metabolic Diseases and Nutritional Medicine, Dr. von Hauner Children’s Hospital, Ludwig-Maximilians-University din Munchen) si Hans Zevenbergen M.D. Ph.D. (Category Nutrition Director, Unilever Research and Development).

Reuniunea Internationala a Expertilor a fost finantata printr-o sposorizare educationala acordata de catre Unilever.

Despre IUNS

Uniunea Internationala pentru Stiinte Nutritionale a fost infiintata la Londra, in anul 1948. Misiunea sa este de a promova cooperarea specialistilor in nutritie la nivel international, a incuraja cercetarea si schimbul de informatii privind stiintele nutritionale prin organizarea de congrese si conferinte, dar si de a oferi o metoda eficienta de comunicare si colaborare cu alte organizatii de profil. IUNS are, de asemenea, un important rol de consultanta pentru Organizatia pentru Nutritie si Agricultura (FAO), Organizatia pentru Sanatate Mondiala (WHO), dar si pentru UNICEF. In prezent, IUNS are sediul in Los Angeles. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati www.iuns.org

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.