Setari Cookie-uri

Tendintele in machiaj in 2009

Sezonul primavara-vara este in general asociat cu un machiaj lejer. Tendintele pentru primavara si vara 2009 marcheaza o abatere de la aceasta traditie, prin tuse indrazanete, puternice. Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director for Max Factor, make-up artist pentru multe din prezentarile acestui sezon, declara: Prin evidentierea trasaturilor, am dorit subliniez frumusetea extraordinara a chipurilor, pentru a fi la inaltimea uimitoarelor colectii vestimentare prezentate pe catwalk. Sunt numeroase variatii de la o tendinta la alta, insa, in esenta, toate incapsuleaza acel sentiment al frumusetii aspirationale, ideale. Chipurile stralucitoare, luminoase, reamintesc in permanenta de lait-motivul sezonului: apa si atributele ei, intalnite in fluiditatea creatiilor vestimentare sau in unduirile coafurilor.

Tendintele in machiaj pentru sezonul primavara-vara 2009

Se diferentiaza cinci tendinte:
1. Buze contrastante
2.Explozie de culoare
3. Trasaturi sculpturale
4. Imbujorari trandafirii
5. Ochi puternic conturati
Trasaturile sculpturale aduc in atentie perfectiunea formelor statuare, femeia fiind portretizata drept increzatoare, dar in acelasi timp senzuala. Tenul are o stralucire uniforma, realizata prin fonduri de ten si pudre usoare, pometii fiind evidentiati prin tuse maronii. Aceast trend complementeaza latura geometrica, structurala, a tendintelor vestimentare, opunandu-se declinarilor lait-motivului sezonului, apa, intalnite in celelalte tendinte.
Imbujorarile trandafirii celebreaza tenul natural, proaspat, stralucind de sanatate. Ochii puternic conturati aduc in prim-plan o imagine socanta, rar intalnita in prezentarile primava-vara. Buzele contrastante propun o diferentiere drastica intre buzele puternic colorate, in tonuri accentuate de rosu, sau optiunea, “cuminte”, a buzelor naturale. Totul culmineaza intr-o Explozie de culoare, in care tonurile ce amintesc de reflexele apei – turquoise, albastru – joaca rolul principal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.