Setari Cookie-uri

Nu exista tratament pentru eliminarea vergeturilor!

Felul in care aratam reprezinta cartea noastra de vizita, motiv pentru care investim tot mai mult in cosmetica si tratamente corporale, pentru a ne pastra o greutate corporala intre limitele normale si pentru a ne ingriji pielea si parul.

Dr. Calin Dobos: „Vergeturile pot fi, in cel mai bun caz, estompate, miscorate si decolorate, insa nu indepartate”

Felul in care aratam reprezinta cartea noastra de vizita, motiv pentru care investim tot mai mult in cosmetica si tratamente corporale, pentru a ne pastra o greutate corporala intre limitele normale si pentru a ne ingriji pielea si parul.

Vergeturile si celulita sunt doua dintre principalele probleme cu care fiecare dintre noi se confrunta, indiferent de varsta.

70% dintre adolescente au vergeturi

Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul populatiei feminine. 90 la suta dintre femeile gravide dezvolta vergeturi in timpul sarcinii, in timp ce 70 la suta dintre tinere sufera de vergeturi inca de la varsta adolescentei.

Explicatia este simpla: vergeturile sunt linii fine ale corpului, care apar ca urmare a distrugerii tesutului subcutanat in urma cresterii rapide in greutate si a intinderii excesive a pielii.

Vergeturile nu implica probleme de natura medicala insa reprezinta o reala problema de natura cosmetica. Acesta este si motivul pentru care putem vorbi despre o adevarata industrie creata in jurul inesteticelor vergeturi: creme, lotiuni, tehnici de masaj, terapii.

Cati bani nu sunt dispuse doamnele si domnisoarele sa aloce lunar numai pentru a scapa de „liniile” proeminente de la suprafata pielii, in schimbul unui corp perfect?

Cosmeticele anti-vergeturi – efectul „intepaturii de albina”

Cu toate acestea, realitatea este diferita de ceea ce credem noi atunci cand apelam la tot felul de tratamente minune pentru a scapa de vergeturi.

Vergeturile reprezinta o ruptura in structura de rezistenta a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, astfel ca putem vorbi despre rupturi permanente!

Tratamentele medicale (minim invazive), precum peeling-ul chimic, lumina intens pulsata, mezoterapia si terapia cu laser nu fac minuni, ci pot oferi doar o imbunatatire a aspectului, o usoara estompare si decolorare a vergeturilor, facandu-le mai putin vizibile ochiului.

„Tratamentele medicale reusesc sa reduca dimensiunea vergeturilor si sa le estompeze culoarea. In aceasta situatie nici nu putem lua in calcul un posibil efect al cremelor anti-vergeturi. In cazul tratamentelor cosmetice efectul este similar cu cel al unei intepaturi de albina: aparatura din saloanele de cosmetica, prin caldura degajata, impreuna cu masajul, nu face decat sa tumefieze zona din jurul vergeturii, facand astfel vergeturile mai putin vizibile. Insa acestea exista si reapar ochiului dupa maximum o luna”, a explicat dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica si competenta in laser chirurgical.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.