Setari Cookie-uri

5 Tratamente cosmetice home made

Tratamentele cosmetice realizate acasa pot fi foarte eficiente daca folosesti ingredientele necesare. Inainte de a realiza o masca sau un alt produs cosmetic este necesar sa testezi alimentele (punand putin din compozitie pe mana sau pe fata) deoarece pielea poate fi alergica la unul din ingredientele folosite.

Capsunile sunt bune si pentru curatarea si albirea dintilor.

4. Tratamentul cu castraveti

Cauta un castravete putin mai galben (daca este mai galben inseamna ca este mai copt) si taie cateva felii de maxim un centimetru grosime. Aseaza cu atentie cate o felie pe fata ta si incearca sa nu vorbesti sau sa razi deoarece feliile de castravete sunt foarte alunecoase. Asteapta cinci minute si apoi clateste cu apa calduta sau rece.

Feliile de castravete ajuta la reducerea rosetii si a umflaturilor si la calmarea zonelor sensibile. Poti folosi acest tratament dupa o zi petrecuta la plaja.

5. Gheata pentru pori

Daca dupa dus pielea este prea rosie sau porii sunt foarte dilatati, incearca urmatorul truc: ia un prosop din bumbac si tine-l pentru cateva minute intr-o “baie de gheata” (pune intr-un vas apa rece si cateva cuburi de gheata). Scoate prosopul si stoarce-l pentru a scapa de excesul de apa, apoi pune-l pe fata pentru cinci minute.

Vei observa ca dupa pielea ta va fi mult mai sanatoasa si mai odihnita. Temperatura rece ajuta la inchiderea porilor si la strangerea capilarelor care cauzeaza roseata.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.