Setari Cookie-uri

8 intrebari si raspunsuri despre par!

Dr Adina Dobritoiu, medic specialist dermatologie CMU ne-a oferit cateva raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de ingrijirea parului:

Frigul, vantul,puratul caciulii, aerul cald din interior, pot induce deshidratarea firului de par. Acesta isi va pierde volumul, va devein mai fragil, mai casant, mai usor de electrizat.

2.La ce metode de regenerare putem apela in sezonul rece?

Putem incepe a cura cu vitamine si minerale adecvate.

3. Caderea parului se agraveaza in sezonul rece?

Prin posibila deshidratare parul devine mai casant si se se va rupe mai usor. Totodata lipsa alimentatiei variate, pline de vitamine din timpul verii poate influenta regenerarea acestuia.

4. Care sunt cauzele hormonale ale caderii parului?

Aceste este un subiect extrem de vast. Numeroase afectiuni endocrine se insotesc de caderea parului.
In mare, este vorba de anomalii ale glandei tiroide, atat hiper cat si hipotiroidii, si de anomalii ce se insotesc de variatii ale hormonilor sexuali (testosterone, DHEAS, prolactina).

5. Substantele capilare pe baza de ardei iute ajuta la stimularea cresterii parului?

In unele afectiuni, cum este de exemplu alopecia areata, subtantele cu caracter revulsivant sunt o metoda de tratament. In celelalte forme de alopecie aceste subtante pot, prin stimularea circulatiei sangvine in jurul firului de par si un aport mai mare de substante nutritive sa stimuleze a mai buna regenerare a acestuia.

6. De ce se ingrasa parul mai mult in sezonul rece? Cum putem evita ingrasarea lui?


Parul se ingrasa in urma purtarii mai frecvente a caciulii, a sepcilor,a baticurilor, care desi sunt foarte cochete favorizeaza transpiratia si excesul de sebum. Parul va fi gras la radacina si uscat, casant in rest si va pierde din volum. Evita pe cat posibil caciulile din material sintetic.

7. Cum ingrijim parul cu fir subtire in sezonul rece?


Aplicand balsam de 2 ori pe saptamana pe varfuri si jumatatea inferioara a parului. Este indicat a se folosi balsamurile de tip leave-in. Utilizand un sampon cu efect hidratant.

8. La ce interval de timp este indicat sa taiem varfurile pentru regenerare?

Cred ca o data la 2 luni este suficient, dar in principiu trebuie tuns mai des decat vara.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.