Setari Cookie-uri

Scapa de cicatrice in 30 de minute cu tatuajul medical

Urme de buna purtare, vergeturi sau pete decolorate. Scapa de ele!

Fie ca sunt la vedere sau ascunse, aproape toate avem semne care au prins viata in copilarie sau care au venit de-a lungul timpului pentru ca am devenit mame sau pentru că am scapat de cateva kilograme in plus.

Urme de ”buna purtare”, vergeturi sau pete decolorate, toate spun ceva despre noi, iar cateodata ne pot face viata amara mai ales cand ne afecteaza increderea in sine si relationarea cu ceilalti?

Inovatiile in tratamentele estetice au adus solutia perfecta pentru astfel de neplaceri- micropigmentarea. Procedura se face in clinicile de estetica, nu este costisitoare sau dureroasa si poate transforma semnele din copilarie sau imperfectiunile pielii intr-un accesoriu interesant pe pielea ta.

Exista doua solutii pentru cicatrice- colorarea cu pigmenti apropiati de culoarea pielii pacientului sau desenarea clasica, cu pigmenti colorati, care sa cuprinda zona cicatrizata. Pacientul alege impreuna cu noi modelul desenului care sa se potriveasca cu forma, dimensiunea, adancimea si localizarea cicatricilor respective.

Citește și:

La finalul sedintei se va alege cu un tatuaj colorat si cu o cicatrice in minus. A doua varianta, estomparea prin injectarea de pigmenti apropiati de culoarea pielii se practica doar in anumite situatii si este mai vulnerabila in timp. De exemplu, in urma expunerii la soare pigmentii ar putea sa-si schimbe culoarea”, a explicat Nicoleta Buga, specialist al Clinicii de Chirurguie estetica Carezone.

Tatuajul reparator cu pigmenti apropiati de culoarea pielii este adesea folosit si pentru estomparea vergeturilor mature sau a cicatricilor ramase in urma unor interventii de chirurgie estetica. Rezultatele, adica estomparea zonelor afectate de piele, sunt vizibile la scurt timp dupa tratament. Pentru micropigmentarea a 2 cm de piele viciata, colorarea poate dura pana la 30 de minute. In general, o singura sedinta este suficienta, pacientul urmand sa fie chemat la un interval de 3 saptamani de la data efectuarii tratamentului, pentru o evaluare.

Citește și:

Atentie, insa! Tratamentul nu se recomanda persoanelor care sufera de boli de piele sau care au probleme cu coagularea sangelui.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.