Setari Cookie-uri

Otetul: 5+1 beneficii pentru frumusete

Otetul de mere are numeroase beneficii pentru frumusete. Descopera-le si tu!

Otetul are numeroase benefiici pentru sanatate chiar daca unele persoane il blameaza si spun ca nu ar fi bun pentru sanatatea inimii. Consumat in cantitati moderate, otetul are mai multe beneficii decat ne-am fi asteptat.

Spre surprinderea noastra putem utiliza otetul pentru a ne pastra frumusetea tinereasca mai mult timp. El este cunoscut ca un tratament eficient impotriva matretii insa are si alte beneficii pe care va invit sa le descoperiti mai joi.

foto: otet de mere, Shutterstock

1. Tonic facial

Prepara-ti singura un tonic facial extraordinar pe care sa il poti folosi ori de cate ori simti nevoia. Ai nevoie de o lingura de otet de mere si doua cani de apa pe care sa le amesteci bine. Aplica pe un disc demachiant din bumbac si sterge fata in fiecare zi.

2. Apa de gura

Daca ai mancat ceva foarte condimentat si ai ramas cu un gust de usturoi, ceapa sau altceva neplacut foloseste o apa de gura realizata din: o lingura sare, doua linguri otet de mere si un pahar de apa. Se amesteca bine cele trei ingrediente si apoi se clateste gura de cateva ori.

Citește și:

3. Balsam pentru par

Realizeaza un balasam de par din doua linguri ulei de masline, o lingura otet de mere si trei albusuri de ou. Intinde de la radacina pana la varfuri, lasa sa actioneze timp de 30 de minute si clateste cu apa calda. Parul tau va straluci de frumusete.

4. Otetul decoloreaza petele pigmentare

Petele pigementare le obtinem in urma exunerii la soare in general, in urma nasterii si a altor factori externi. Aplica otet de mere peste petele respective si clateste dupa 10-15 minute. Operatiunea se repeta de cateva ori pe zi pana cand se ajunge la rezultatul dorit.

5. Reimprospateaza culoarea parului

Daca parul este vopsit acesta isi pierde stralucirea dupa cateva spalari, iar daca nu este vopsit soarele ii ia din stralucire. Rezolva aceasta problema prin clatirea cu apa rece in care ai adaugat o lingura de otet de mere.

6. Hidrateaza pielea

Daca iti plac baile lungi si dese trebuie sa stii ca acestea au capacitatea de a deshidrata pielea foarte tare. Pentru a evita acest lucru si pentru a mentine pielea hidratata pe timpul baii adauga in apa o cana de otet de mere.

Citește și:

    foto prima pagina: otet de mere, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    25 Iulie 2014
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.