Setari Cookie-uri

Celulita: cele mai bune remedii naturale pentru combaterea ei

Daca celulita iti da batai de cap noi ti-am pregatit cateva remedii naturale pe care le poti utiliza cu succes!

Celulita este dusmanul numarul unu al doamnelor si domnisoarelor mai ales in timpul verii cand vrem sa aratam spectaculos la plaja sau la piscina. In vederea rezolvarii acestei probleme piata cosmeticelor ne ofera o gama variata de creme ce ne promit combaterea celulitei si redarea fermitatii pielii, insa de cele mai multe ori acestea sunt destul de costisitoare si nu ni le permitem de cate ori avem nevoie de ele.

Pentru ca noi recomandam cu caldura si incurajam prepararea acestor remedii chiar in casa, am descoperit cateva retete care contribuie eficient la combaterea si eliminarea celulitei inestetice.

remedii pentru celulita

foto: coaja de portocala, Shutterstock

5 remedii naturale pentru celulita

1. Masajul uscat

Masajul uscat se realizeaza cu ajutorul unei perii special pentru masaj sau cu un burete sau o manusa lufa. Acest masaj trebuie sa fie foarte energic si sa nu dureze mai putin de cinci minute pe fiecare zona in parte. Se realizeaza de sus in jos pentru a reda fermitatea pielii si pentru a eficientiza tratamentul impotriva celulitei. Este recomandat ca masajul sa se realizeze in fiecare zi pana cand se ajunge la rezultatul dorit.

Citește și:

2. Scrub-ul cu zat de cafea

Zatul de cafea este cunoscut pentru proprietatile lui magice asupra pielii si asupra organismului. Detoxifiaza, hidrateaza, revitalizeaza si mai ales, lupta cu succes impotriva celulitei.

Pentru realizarea acestui scrub este nevoie de o jumatate de cana zat de cafea, 2-3 linguri zahar brun si cateva linguri ulei de cocos. Se maseaza energic zonele cu probleme si se clateste cu apa si sapun pentru a elimina excesul de ulei de cocos.

Acest masaj se poate realiza in fiecare zi fara avea un efect negativ. Aceast scrub va hidrata pielea si ii va reda elasticitatea pierduta.

3. Baile pentru detoxifiere

Baile pentru detoxifierea pielii sunt un alt tratament adjuvant in lupta impotriva celulitei. Aceste bai elimina toxinele de la nivelul pielii, indeparteaza celulele moarte si ajuta la regenerarea tesuturilor noi si la redarea elasticitatii si luminozitatii pielii. O astfel de baie detoxifianta o constituie baia in lapte sau cea in care adaugam bicarbonat de sodiu. De asemenea se mai poate folosi ghimbir ras pus intr-un saculet si introdus in apa in care ne relaxam.

Citește și:

4. Hidratarea corecta

Poate credeti ca un consum de apa corect nu are nincio legatura cu tratamentul pentru combaterea celulitei. Hidratarea corecta a tesuturilor incepe din interios si se termina la exterior, asa ca nu trebuie sa uitam de cei 2-3 litri de apa consumati zilnic. Pentru ca procesul de hidratare sa fie complet trebuie sa aplicam si creme sau uleiuri ce ajuta la o hidratare intensa a pielii pentru ca tesuturile sa se refaca mult mai repede si aspectul pielii sa fie mult mai placut.

5. Hranirea pielii

Hranirea pielii este un al factor important atunci cand vrem sa indepartam celulita. Acest procedeu se realizeaza prin aplicarea cremelor hranitoare, nutritive, care ajuta la refacerea tesuturilor pielii.

foto prima pagina: masuarrea posteriorului, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.