Setari Cookie-uri

Remedii naturale pentru pungile de sub ochi

Pungile de sub ochi sunt intr-adevar extrem de inestetice si parca ne transforma in chinezi atunci cand vrem sa radem. Mie imi place tratamentele naturiste, asa ca va recomand si voua cateva.

Ah! Pungile de sub ochi sunt cosmarul vietii mele. Daca as fi putut, v-as fi atasat aici cateva poze sa vedeti despre ce este vorba si sa ma credeti pe cuvant cand spun ca sunt o adevarata pacoste pentru mine.

Ma uit cu invidie, si nu imi este rusine sa recunosc asta, la reclamele in care doamnele si domnisoarele se trezesc dimineata ca niste zane cu un zambet cuceritor, un ten perfect, ochi stralucitori si o buna dispozitie debordanta. Atunci ma enervez si inchid televizorul repetandu-mi obsesiv ca sunt doar reclame si ca nici in cel mai fericit colt din lume nu se intampla asa. Apoi imi tarai picioarele in baie si incerc cu ajutorul miraculoaselor produse de make up sa scap de pungile de sub ochi si sa incerc sa arat cat de cat decent atunci cand ies pe usa.

foto: femeie tanara, Shutterstock

Nu am timp sa stau in fiecare dimineata cu felii de castravete, bucatele de cartofi, zat de cafea sau ceai verde pe sub ochi (pentru ca nu sunt o persoana matinala), asa ca am tot incercat sa caut remedii care sa imi ofere rezultate pe termen mai lung de cateva ore.
Iata ce am gasit! Sper sa te ajute si pe tine!

Citește și:

Tratamente de durata pentru indepartarea pungilor de sub ochi

1. Bea cat mai multa apa

Si tine minte ca iti spun asta eu, eu care pana nu de mult beam un singur pahar de apa cat era ziua de lunga, si asta pentru ca ma trezeam cu dureri de cap din cauza deshidratarii.
Una dintre cauzele aparitiei pungilor sub ochi se datoreaza si retentiei de apa, ceea ce necesita un consum ridicat de lichide.

2. Masaj pentru drenaj limfatic

Partea buna este ca acest masaj poti sa il realizezi chiar tu daca ai un pic de exercitiu, iar daca nu, este timpul sa incerci. Miscarile trebuie sa fie ferme, dar fara sa apesi. Incepi din spatele urechilor apoi mergi catre tample, laturile nasului si ceafa.

Trucuri rapide pentru estomparea pungilor de sub ochi

1. Masti cu aloe vera

Gelul de aloe vera face minuni impotriva pungilor de sub ochi asa ca o masca preparata din ulei de migdale, gel de aloe si lapte te va ajuta sa tratezi eficient aceasta problema. Aplica masca o data pe saptamana.

Citește și:

2. Fistic si lapte

Nu, nu! Nu trebuie sa il mananci chiar daca este absolut delicios. In India se prepara o pasta din cateva boabe de fistic pisate foarte bine si un pic de lapte. Se aplica sub ochi si se lasa intre 20 si 30 de minute sa actioneze dupa care se clateste cu apa calda.

3. Ulei de migdale si castraveti

Castravetii sunt cunoscuti pentru miracolele pe care le fac in privinta pungilor de sub ochi asa ca nu aveam cum sa nu va impartasesc si acest truc. Sucul obtinut de la un castravete se tine la frigider. Se amesteca cu cateva picaturi de ulei de migdale si se maseaza usor zona de sub ochi cu aceasta lotiune. Se clateste cu apa calda dupa jumatate de ora.

4. Ceai verde si apa de trandafiri

Ceaiul verde isi merita si el laudele pentru estomparea pungilor de sub ochi, insa este destul de incomod sa stai nemiscata timp de 10 minute cu pungulitele pe ochi. Am descoperit un truc mult mai avantajos. Amesteca ceaiul verde cu cateva picaturi de apa de trandafiri. Aplica pe zona afectata si mentine timp de o ora. Clateste cu apa calda.

Citește și:

5. Suc de portocale si rosii

Sucul obtinut de la o portocala se amesteca cu cel obtinut de la doua rosii. Se aplica aceasta lotiune pe fata si se lasa sa actioneze aproximativ jumatate de ora. Se clateste cu apa calda.

6. Cuburi de gheata

Este poate cel mai rapid truc si destul de eficient. Ia doua cuburi de gheata si maseaza cu ele zona de sub ochi. In cateva minutele pungile ar trebui sa se retraga.

Foto prima pagina: benzi pentru ochi, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.