Setari Cookie-uri

Cum scapam de cearcane?

A trecut de mult vremea in care tenul nostru era - ca si noi de altfel - lipsit de orice griji. S-a dus perioada in care puteam sa simtim un strat subtire de praf pe obrazul tanar si sa nu ne gandim automat la demachiant si lotiuni de curatare. Acum, dupa nopti nedormite, perioade agitate sau proiecte "interminabile" la serviciu sau facultate ne trezim ca, pe langa o permanenta stare de oboseala avem si niste cearcane cat se poate de inestetice. Problema si mai mare este ca odata aparute cearcanele greu mai pot fi estompate. Si, fiindca se spune ca primul pas in rezolvarea unei probleme este sa ii cunosti cauzele e bine sa aflam care sunt acestea si abia mai apoi sa le cautam si solutiile adecvate.

Odata aparute cearcanele acestea sunt destul de greu de combatut pentru ca principiul „mai bine sa previi decat sa vindeci” are aplicabilitate si in acest caz. Totusi exista cateva remedii - cele mai multe naturale - ce ne pot sari in ajutor.

Unul dintre acestea este banalul cartof. Se taie felii subtiri si se aplica pe ochi timp de 10-15 minute zilnic daca este posibil. Proprietatile antiinflamatoare si hidratante sunt, ca si in cazul castravetilor, o adevarata binecuvantare pentru aspectul nostru. Si, pentru ca tot veni vorba despre hidratare, cresterea cantitatii de apa pe care o bem zilnic ar fi o idee minunata pentru ca asiguram nu numai un aport suplimentar de lichid in organism in sezonul cald dar „ajutam” si corpul in sensul unui drenaj adecvat. Compresele reci cu ceai de musetel ar fi de asemenea o varianta demna de luat in seama pentru ca si acestea calmeaza iritatiile si relaxeaza inflamatiile pielii.

In cabinetele cosmetice s-au introdus totodata tratamente speciale destinate estomparii cearcanelor dar trebuie avuta mare grija in alegerea tipurilor de proceduri cosmetice pentru ca pielea din jurul ochilor este extrem de sensibila si nu trebuie agresata in niciun fel. In final, o solutie de urgenta ar fi si aplicarea unui corector cu o nuanta mai deschisa decat restul pielii care sa „deschida” culoarea cearcanelor uniformizand intreaga imagine.

Un articol de Raluca Mateiu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.