Setari Cookie-uri

Make-up interzis!

Te-ai plictisit de vesnicele metode de machiaj care iti "mananca" din timpul de cafea dimineata si in plus, parca ai mai face ceva pentru a mai schimba putin imaginea din oglinda. Ceva nou, inovator si unic? Mai gandeste-te...Asta e de fapt "capcana" in care cad cele mai multe dintre "victimele" greselilor majore in make-up. Nou nu e sinonim cu strident si nici nonconformist cu "paiata". "Antidotul"? Cateva trucuri care sa te tina departe de toate "experimentele" esuate pe propria piele.

Te-ai plictisit de vesnicele metode de machiaj care iti „mananca” din timpul de cafea dimineata si in plus, parca ai mai face ceva pentru a mai schimba putin imaginea din oglinda. Ceva nou, inovator si unic? Mai gandeste-te...Asta e de fapt „capcana” in care cad cele mai multe dintre „victimele” greselilor majore in make-up. Nou nu e sinonim cu strident si nici nonconformist cu „paiata”. „Antidotul”? Cateva trucuri care sa te tina departe de toate „experimentele” esuate pe propria piele.

Asadar, prima tentatie de care trebuie sa te feresti este aceea de a-ti alege un fond de ten doar pentru simplul fapt ca iti place culoarea, omitand sa iei in calcul si concordanta cu nuanta naturala a pielii. De aici rezultatul e catastrofal: o masca rotunda in jurul fetei de o culoare de care esti foarte mandra si...o piele alba sau din contra, prea inchisa in rest. Daca nu sesizezi diferenta prea bine ia o oglinda portabila si du-te in dreptul geamului: lumina naturala iti va releva „crudul” adevar.

Apoi, trebuie mentionat ca scopul mascarei este acela de a da un plus de „profunzime” privirii, de a contura mai bine forma si eventual culoarea ochilor in niciun caz acela de a iti ingreuna genele, de a le lipi si umple de particule inestetice. Machiajul nu trebuie sa se observe de la distanta, nu trebuie sa iasa in evidenta mai mult decat calitatile naturale ci doar sa le sublinieze intr-un mod cat mai subtil cu putinta.

Vis-a-vis de fardul de pleoape incearca sa eviti pe cat posibil nuantele de albastru sau bleumarin. Acestea nu vor face altceva decat sa iti accentueze cearcanele sau mai rau sa dea impresia existentei unei zone inchise sub ochi chiar si acolo unde nu este cazul.

Un alt aspect „interzis” este acela al combinarii fardurilor stridente: nu amesteca rosu cu albastru, verde cu lila sau orice alta alaturare care iti poate parea „indrazneata”. Nu vei reusi decat sa obtii un kitsch „de zile mari” si sa starnesti chicoteli rautacioase din partea celorlalti. Chiar daca tu crezi ca succesul iti este garantat de o poza de la vreo prezentare de moda in care ai vazut un machiaj identic nu uita: machiajul de scena nu e pentru strada!

In ceea ce priveste conturul de buze incearca sa tii minte doua reguli „de aur”: niciodata sa nu depasesti conturul natural al buzelor si in acelasi timp sa nu folosesti sub nicio forma o culoare mult diferita decat tonul buzelor. Nu vei reusi decat sa capeti un aspect vulgar, „de plastic” si complet indezirabil. Gandeste-te macar ca rujul s-ar putea „duce” ceva mai repede iar tu vei ramane doar cu un contur care se intinde...catre nas sau catre barbie. Nu suna tocmai bine, nu-i asa?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.